melk følsomhet

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2014-06-17
alle som har problemer med fordøyelsen eller allergi -lignende symptomer etter inntak av melkeprodukter kan ha oppstått melk følsomhet. kroppen kan ha en negativ reaksjon på meieri flere grunner, men de vanligste årsakene er laktose intoleranse og melk allergi, laktose er en naturlig sukker finnes i melk, og mange mennesker ikke klarer å fordøye det skikkelig folk med melk allergi opplever bivirkninger når deres immunforsvar feilaktig prøver å bekjempe de proteiner i melk personer med enten type. av melk følsomhet kan vanligvis unngå problemer ved å drikke laktosefrie melkeerstatning og tar kosttilskudd for å opprettholde vitaminnivåer.
de fleste mennesker med mild laktoseintoleranse kan fortsatt nyte meieriprodukter i begrensede mengder. hvis en person opplever negative symptomer ofte, men kan han eller hun trenger å undersøke laktosefrie melkeprodukter substitutter, som soyamelk og hamp melk. fleste melkeprodukter alternativer smake veldig likt melk, og gi mange av de samme vitaminer og næringsstoffer. det er viktig å snakke med en lege om laktose problemer før du gjør store endringer i kostholdet, imidlertid, en lege kan diagnostisere en laktasemangel og eliminere andre mulige årsaker, som for eksempel fordøyelsesproblemer sykdommer.
melk allergi oppstår når immunsystemet gjenkjenner melkeproteiner som skadelige fremmede stoffer. whey og kasein proteiner som finnes i melk utløse frigjøring av histaminer i en allergisk person, noe som vanligvis fører til en rekke ubehagelige symptomer. etter inntak av meieriprodukter, kan en person med en melkeallergi oppleve kvalme, magesmerter, og en kløende hals. mennesker med alvorlige allergier kan starte tungpustethet, hoste og oppkast. fleste symptomer relatert til denne typen melk følsomhet begynner å manifestere umiddelbart etter forbruker et meieri produkt.
melk følsomhet som er et resultat av en allergi kan være vanskeligere å bekjempe enn laktoseintoleranse. mange vanlige matvarer og drikkevarer inneholder melkeproteiner, og en person med en alvorlig allergi kan uventet oppleve en reaksjon. . leger kan diagnostisere allergi ved å analysere en pasientens symptomer og sjekke blodprøver for immunsystemet mangler gang diagnostisert, er en pasient vanligvis beskjed om å fullstendig avstå fra meieri og ta antihistaminer umiddelbart hvis symptomene begynner å utvikle seg.


Previous:nothing Next:hvorfor er peanut allergi så farlig

Relaterte artikler


 • de vanligste årsaker til diaré hos eldre
 • ondartet fibrøs histiocytoma
 • forebygge fedme
 • viral meningitt
 • carotisar ultralyd
 • tegn på ufruktbarhet
 • meldepliktige sykdommer
 • kardial astma
 • synovial cyste
 • Forskjellen mellom lupus og sklerodermi
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com