hvorfor er peanut allergi så farlig

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-06-17
noe mat allergi kan være en kilde til bekymring, men alvorlige peanut allergi synes å være spesielt farlig for en rekke årsaker. peanøtter og produkter avledet fra peanøtter er svært populære blant forbrukerne, noe som gjør eliminere alle spor av peanøtter protein fra en bestemt område nesten umulig. dem som er rammet med den mest alvorlige formen av peanut allergi kan ha allergiske reaksjoner bare ved å berøre en telefon eller dørhåndtak med selv den minste spor av peanøtter rester. peanut støv gjennomført i luften kan også utløse en voldsom allergisk reaksjon.
fordi det er ingen kjent kur for peanut allergi, er denne trusselen om en alvorlig allergisk reaksjon og /eller anafylaksi alltid tilstede for lider. gå gjennom en gjennomsnittlig dag på jobben eller skolen kan være svært utfordrende, ettersom mange produkter og materialer inneholde spor av peanøtter, eller kan ha hatt tilfeldig kontakt med peanøttprodukter. en person med alvorlig peanut allergi kan samvittighetsfullt unngå matvarer som inneholder peanøtter, men likevel komme i kontakt med en rekke andre kilder. resultatet kan bli en potensielt dødelig allergisk reaksjon hvis medisinsk intervensjon er ikke tilgjengelig.
bare en svært liten prosentandel av befolkningen lider av den mest alvorlige formen av peanut allergi, men noen mennesker kan ha en udiagnostisert følsomhet og lider mange av de samme problemene etter eksponering. bruk av auto- injeksjon penn som inneholder adrenalin kan møte de umiddelbare allergisymptomer, men en person med en alvorlig peanøttallergi kan ha en annen utbrudd av symptomer flere timer senere.
grunn av risikoen for en alvorlig allergisk reaksjon, mange offentlige institusjoner og reiselivsnæringene har innført peanøtt-fripoliser. en rekke offentlige skoler ikke lenger tjener peanut butter smørbrød eller annen mat som inneholder peanøtter, siden små barn er mest sannsynlig å utvikle alvorlige peanut allergi. mange flyselskaper har også sluttet å tilby peanøttprodukter som snacks på flyreiser, først og fremst fordi en passasjer lider av alvorlige peanut allergi kan ha en medisinsk nødsituasjon mens flyet er på flukt. mat som inneholder peanøtter, eller tre nøtter behandlet på det samme utstyret, må har en advarsel om merking deres.


Previous:nothing Next:astigmatisme aksen

Relaterte artikler


 • de vanligste typene visjon tester
 • panikklidelse
 • bronkial spasme
 • vanligste diabetes patofysiologi
 • Enterococcus faecalis
 • cervical ektropion
 • sammenheng mellom ADHD og hyperaktivitet
 • utstrålende ryggsmerter
 • entomophobia
 • gassutveksling
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com