centesis

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-06-09
folk kan bli kjent med begreper som fostervannsprøve, hvor en liten mengde væske trekkes fra livmoren til en gravid kvinne for å teste for potensielle fødselsskader og å diagnostisere helse en graviditet. den andre delen av ordet, centesis, har mye større utvalg i medisin. er det en rekke tilfeller hvor væske fjernes via en nål som beveger seg inn i kroppens hulrom eller plass, er brukt i noen form. det kan være en metode for å fjerne også mye væske eller for å se på væske for å få en diagnose, og noen ganger varierende typer av denne prosedyren tjene et dobbelt formål.
dag er det mange typer centesis utført. sammen med thoracentesis, som kan drenere væske fra lungene eller trekke noen ut for å teste for smitte, kan perikardial centesis, en svært delikat prosedyre, fjerne væske fra mellomrommet mellom hjerteposen og hjertet. dette ofte behandler effektivt effusions i hjertet som kan være forårsaket av infeksjon eller blåmerker.
noen ganger områder i kroppen kan bli fylt med væske som indikerer smitte. sykdommer som spinal meningitt løpe denne risikoen, og bør hjernehinnebetennelse mistenkes, kan en lege utføre en spinal Tap. Dette fjerner en liten mengde spinalvæske, som kan vurderes av utseende og lab testet for tegn på infeksjon. leddene kan bli smittet også, noen ganger en prøve av væske tatt fra en kunne bekrefte infeksjon, mens også lindre ubehag i leddet.
centesis kan være behandling i stedet for diagnose, slik tilfellet er med thoracentesis og perikardial kraner. hvis en person har ascites eller bygge opp av væske i bukhulen, kan fjerne det væske være svært nyttig for å redusere ubehag. andre eksempler absolutt eksistere.
om fordelene ved denne prosedyren i mange av dens former er ubestridelig, er dette likevel delikat og potensielt risikofylt medisin. amniocenteses kan gå galt, med en nål skader et foster. injisere en nål inn i ryggraden, kan hjerte eller lungene ikke bli sett på som enkelt og uten risiko. flertallet av medisinsk personell føler at disse risikoene er ofte sterkt oppveies av fordelen med prosedyre og forblir lav i forhold til ikke å behandle haster, livstruende eller smertefull medisinske tilstander.


Previous:nothing Next:ansikts hyperhidrose

Relaterte artikler


 • de vanligste årsakene til nakkesmerter og nummenhet
 • cluster b personlighetsforstyrrelse
 • hva som forårsaker bryst ømhet før en periode
 • mindreverdig hjerteinfarkt
 • de vanligste årsaker til diaré hos eldre
 • tips : Velge en kiropraktor
 • symptomer på leukemi
 • somatotropin
 • Farene ved lordosis
 • Overhydrering
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com