forhindre metadon uttak

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-06-07
metadon er et medikament som vanligvis forbindes brukt til å hjelpe slutt avhengighet til stoffer som heroin. det kan også brukes under noen omstendigheter for smertelindring. den ironiske delen om metadon bruk som erstatning for heroin er at det er vanedannende også, og symptomer på metadon tilbaketrekning kan være kvalme, magekramper, muskel kramper, rikelig svette, søvnløshet, humørsvingninger og tremor. disse har en tendens til å være mer langvarig da symptomer forbundet med avvikling av heroin eller opiater som morfin, og ved rutinemessig høye doser, kan cold turkey metadon uttak betyr at folk bo symptomatisk for flere uker til flere måneder.
hver gang en person blir ganske komfortabel på en senket dose, er dosen senkes igjen og til slutt doser kan bli avviklet. dette betyr ikke at en person vil unngå all metadon tilbaketrekking. de kan oppleve det til en viss grad hver gang dosen senkes, og ved seponering. men i de fleste tilfeller symptomene er mindre alvorlige og medisiner kan foreskrevet for å behandle ubehagelige abstinenssymptomer.
det er mulig å prøve en cold turkey tilnærming til å slutte med metadon, men dette kan gjøre metadon uttak svært alvorlig og svært langvarig. det er også bivirkninger som ikke er nevnt ovenfor som kan oppstå når doser har vært ekstremt høy. disse kan inkludere suicidalitet, panikk, uro, depresjon, hallusinasjoner, og arytmier. på grunn av de potensielle risikoer til person uttak fra svært høye doser, er det ikke anbefale de gjør dette uten medisinsk assistanse, og sykehusinnleggelse kan bli nødvendig, slik at en person har tilstrekkelig medisinsk behandling i løpet av de vanskeligste periodene.
imidlertid interesse av å hindre metadon tilbaketrekning, særlig ledsaget av alvorlige symptomer, er det smalner metoden langt å foretrekke, og regnes som en bedre alternativ for mange mennesker. det er ikke sannsynlig å være en behagelig opplevelse for alle, men i hvilken grad folk er symptomatisk blir kraftig redusert med nedtrapping. det er en annen måte å unngå abstinens, og det er å være på metadon. noen folk fortsetter å kreve det, og som anses medisinsk akseptabelt å fortsette å bruke den på foreskrevne doser, under mange omstendigheter.


Previous:nothing Next:hva som forårsaker en forstørret lever

Relaterte artikler


 • borborygmus
 • utstrålende ryggsmerter
 • aniseikonia
 • forhindre metadon uttak
 • ADHD testing
 • nese appelsinhud
 • mindre sår
 • farene ved koronar kalsium
 • vannslag puls
 • kronisk nyresykdom
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com