schizencephaly

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2014-06-04
schizencephaly er en svært sjelden medfødt misdannelse av hjernen hvor hjernen blir avbrutt med en eller flere kløfter som er fylt med cerebrospinalvæske. i ensidige schizencephaly, har pasienten en kløft i et av de hemisfærer av hjernen, mens den bilaterale formen for denne tilstanden innebærer begge halvkuler. pasienter med denne tilstanden opplever en rekke nevrologiske problemer, avhengig av størrelsen og plasseringen av kløftene.
tilfeller av schizencephaly kan noen ganger bli diagnostisert i løpet av prenatal ultralyd. i andre tilfeller kan tilstanden bli tydelig etter arbeidskraft og levering som pasienten ikke klarer å komme utviklingsmessige milepæler eller erfaringer problemer som lammelser, muskelsvakhet og kramper. beslag er svært vanlig i schizencephalic pasienter, og noen også utvikle hydrocephalus, der det er en opphoping av væske på hjernen som kan være farlig for pasienten disse problemene vil vedvare livet og varierer i alvorlighetsgrad ,. noen pasienter kan leve forholdsvis normalt liv med ensidige former av denne tilstanden, mens folk med bilateral schizencephaly tendens til å støte på mer alvorlige problemer.
det er ikke mulig å kurere schizencephaly, men teknikker kan brukes til å behandle tilstanden og holde pasienten mer behagelig. fysisk terapi kan brukes til å hjelpe en pasient utvikler muskelstyrke, mens medisiner kan administrere beslag, og personlig utdanning kan hjelpe et barn avtale med utviklingsmessige forsinkelser. hvis hydrocephalus utvikler, kan en shunt installeres kirurgisk å drenere overflødig væske.
ha et barn med schizencephaly betyr ikke at fremtidige barn vil har denne tilstanden, fordi det ikke er arvelig. mødre kan redusere risikoen for schizencephaly i sine barn ved å være nøye med å unngå miljømessige eksponeringer og infeksjoner under svangerskapet, spesielt i de tidlige stadier, når hjernen utvikler seg svært raskt. slutt, men kan medfødte misdannelser skje selv når gravide kvinner er svært forsiktige med sine svangerskap, snu et befruktet zygote til en hel menneskelig baby er en kompleks prosess med en rekke tiltak, og noen ganger et skritt bare går galt
.

Previous:nothing Next:i kardiologi , q bølger

Relaterte artikler


 • bilateral ganespalte
 • Hvordan kan jeg unngå hypotermi
 • Overhydrering
 • de vanligste årsakene til nyre arrdannelse
 • velge den beste Lyme sykdom spesialist
 • ekkokardiogram
 • blodplate lidelser
 • akutt encefalitt
 • de vanligste myalgi symptomer
 • pemfigus
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com