nevus sebaceous

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-06-02
en nevus sebaceous er en uvanlig lesjon eller lapp av hårløs hud som oftest vises i hodebunnen eller ansikt. i de fleste tilfeller, lesjoner er godartet og ikke forårsake helseproblemer, men det er en veldig liten sjanse for at en nevus kan bli cancerous sent i livet. flekker er vanligvis lagt merke til ved fødselen eller i tidlig barndom og har en tendens til å være myk, glatt, og mer oransje eller gul enn omkringliggende hud. etter puberteten, kan de bli humpete eller stritt berøring. behandling i form av eksisjon kirurgi er kun nødvendig hvis en nevus sebaceous snur ondartet eller blir en stor estetisk bekymring for en pasient.
hormonelle endringer på tidspunktet for puberteten kan føre til en nevus sebaceous å vokse seg større og utvikle en vorte -lignende utseende. en lesjon vanligvis har en oransje, brun eller gul fargetone. hvis tilstanden er forblir ubehandlet, er det svært liten risiko for en nevus sebaceous bli ondartet. en hard, ru svulst kan utvikle og potensielt vokse veldig store på hodet. det er usannsynlig for kreften å spre seg raskt til andre områder av hud eller andre steder i kroppen, imidlertid.
leger ofte merke nevus sebaceous symptomer kort tid etter et spedbarn blir født. svært små lesjoner kan gå ubemerket hen før senere i barndommen eller av og til etter puberteten når patcher begynner å endre på utseendet. hud biopsier blir vanligvis samlet og analysert for å bekrefte en nevus talg og å sørge for at lesjonen er ikke kreft. etter diagnostisering tilstanden, kan legen forklare ulike behandlingsalternativer.
fleste pasienter med små, noncancerous lesjoner trenger ikke aggressiv behandling. flekker i hodebunnen kan vanligvis skjules med en lue eller ved avskjed håret en bestemt måte. Hvis en nevus sebaceous er ondartet eller forårsaker utseende angår, kan det skjæres ut i løpet av en ganske enkel poliklinisk kirurgisk prosedyre. fotodynamisk terapi, som innebærer undergraver en lesjon med en kombinasjon av syre og laserlys, er en ny og lovende nonsurgical alternativ for noen pasienter.


Previous:nothing Next:sensorimotor nevropati

Relaterte artikler


 • lipidmetabolisme
 • felles lidelse
 • interstitiell lungesykdom
 • tumor antigener
 • second opinion
 • gassutveksling
 • forebygge fedme
 • sammenheng mellom kløe og sykdom
 • hva som forårsaker en brennende hals
 • ekstrakorporal membran oksygenering
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com