sensorimotor nevropati

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-06-01
en nevropati er noen sykdom av nerveceller. nevropatier utenfor hjernen og ryggmargen blir referert til som perifere nevropatier. begrepet ' sensorimotor nevropati "refererer til en perifer nevropati som skader de motoriske nervene, som kontrollerer muskler, og de sensoriske nerver, som bærer preg, temperatur, smerte og press informasjon fra kroppen til hjernen. sensorimotor nevropati kan være forårsaket av infeksjon med betennelse, metabolske forstyrrelser og nedarvede forhold, men det er oftest en komplikasjon av diabetes.
diabetisk sensorimotor nevropati er en vanlig bivirkning av diabetes og kan føre til tap av følelse, manglende muskelkontroll, muskelsvakhet og muskelsvinn, samt hyppige skader fordi pasienter ikke kan føle en av sine lemmer. diabetikere som har høyt blodsukker kan ha overdreven intracellulær glukose inne deres perifere nevroner, og det blir omdannet til andre sukkerarter som svekker den struktur og funksjon av nerve. intracellulære glukose kan også binde seg til proteiner i cellen, og hindre dem i å gjennomføre sine normale funksjoner, og ødeleggelse av blodårene som forsyner perifere nerver fratar neurons av oksygen, som fører til celledød. behandling krever håndtering av blodsukkernivået bedre, men skaden ofte er irreversible, og foten amputasjoner ofte resultatet.
sensorimotor polynevropati innebærer systematisk tap av følelse og muskel kontroll i hele kroppen. de som blir berørt med denne formen for nerveskader er spesielt utsatt for skader nerver i sine knær, albuer og andre ledd ved lengre tids press, og de må endre sin stilling ofte for å forebygge skade. polynevropatier noen ganger føre til ikke bare sensorimotor nevropati men autonome nervesystemet skader også. autonome engasjement truer grunnleggende funksjoner som pust, blære-kontroll og fordøyelse.
metabolske forstyrrelser fra giftstoffer, diabetes, avansert alkoholisme eller alvorlig b-vitamin mangel er vanlige årsaker til polynevropati og kan identifiseres raskt med de rette testene. . noen sensorimotor nevropatier resultat, i stedet fra betennelse som stripper bort nerve cellens myelin, nervecellen beskyttende kappe som muliggjør rask elektrisk ledning fra celle til celle dette er tilfelle med Guillain-Barre syndrom, en alvorlig og sjeldne polynevropati fører til lammelse. selv om det krever sykehusinnleggelse med luftveiene støtte og filtrering av antistoffer i blodet for å redusere betennelse, mange pasienter blir helt friske. frekvensen av permanent sensorimotor skade er mindre enn 10 prosent.


Previous:nothing Next:prostatodynia

Relaterte artikler


 • astma handlingsplan
 • prenatal klinikken
 • se forskjell på et hjerteinfarkt, og et panikkanfall
 • karriere psykolog
 • symptomene på en vitamin D overdose
 • få IVF finansiering
 • prolapsed hemorrhoid
 • tusen-yard stare
 • bioidentical hormoner
 • antitrombin III mangel
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com