sår patofysiologi

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2014-07-30
såret patofysiologien refererer til de prosesser som svekker den normale helbredelse av et sår, som for eksempel infeksjon eller visse typer arr, og føre til komplikasjoner som en kronisk sår er det fire kategorier av sår vurderes i medisinsk såret vurdering:. rene, forurenset, ren -forurenset og skitten. hver type sår har en annen risiko for komplikasjoner fra patofysiologien.
gjenvekst av hud over såret, heter helingen følger. fibroblaster gjenoppbygge vev av såret etter inflammatoriske fasen, gjør kollagen og øke styrken på det skadede området. snart er et nytt system av blodårer på plass, mens kollagen blir sterkere av cross- linking. dette er den perioden når arret legger og kan vare fra dager til år, avhengig av såret.
den vanligste såret patofysiologi er infeksjon. først det vises identisk med betennelse i såret, men vedvarer og hindrer helbredelse. om et sår blir infisert avhenger av en rekke faktorer, spesielt nivået av bakteriell forurensning, i hvilken grad såret er rengjort, som mikroorganismer er til stede og bruk av antibiotika. dårlig ernæring, alderdom, steroider i blodet, diabetes og fedme ofte føre til komplikasjoner for sårheling, spesielt ved å øke mottakelighet for infeksjoner.
i tillegg, antibiotika- resistente bakterier som finnes i sykehus gir utfordringer til helbredelse av kirurgiske sår. et infisert sår vil ikke lukkes skikkelig og vil fortsatt være sensitiv eller smertefull. infeksjoner kan resultere i kroniske vedvarende sår eller, i alvorlige tilfeller kan resultere i koldbrann eller sepsis i blodet.
utover infeksjon, kan såret patofysiologi innebære arrvev. visse typer vev, for eksempel øyne, kan bli permanent svekket av arrdannelse og dermed selv normale prosesser i betennelse og sår reparasjon kan forlate funksjon svekket. selv milde sår kan indusere skadelige patologiske prosesser på grunn av delikatesse av vev som er involvert
noen sår ikke reparere skikkelig, på grunn av en overvekst av kollagen under healing prosessen i alvorlige tilfeller ,. dette kan resultere i en keloid arr, som dekker området av såret med smertefulle, fibrøs vekster. en mildere tilstand av overflødig arrvev er funnet i hypertrofiske arr, som innebærer en tykk arr hevet over omkringliggende hud.
kroniske sår er sår som ikke leges skikkelig og vedvare i lang tid eller komme tilbake i samme skadet vev, noen ganger i år. de inkluderer trykksår, kroniske hemorroider, diabetiske sår og sår i beinet årer. i ' normal ' eller akutt sårheling, er nedbrytning av forurenset vev etterfulgt av en forholdsmessig del av ombygging i såret med kollagen. i kroniske sår, det er mer degradert vev enn det er collagen for å erstatte den. videre, de er ledsaget av kroniske smerter.
dårlig sirkulasjon, nedsatt immunforsvar, og feilernæring bidrar til kronisk. sår kroniske sår som liggesår forbli uhelede fordi trykket skadevolderen vedvarer uten lindring hos diabetikere, men det er lagt faktor av nevropati-. sykdom i perifere nerver, ofte i føttene. noen ganger, som i diabetes, kronisk sår patofysiologien del av en større sykdom som rammer en pasient. diabetikere lider av både høyere infeksjonsrate og langsommere utskifting av vev i akutte sår, og de er likelier å oppleve kroniske sår.


Previous:nothing Next:angiodysplasia

Relaterte artikler


 • nevus sebaceous
 • endoderm
 • oral scenen
 • aniseikonia
 • blir selvmotiverende
 • herniated navlestreng
 • hjernesvulst
 • symptomer på leukemi
 • cystisk akne
 • sammenheng mellom cannabis og psykose
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com