tubo-ovarial abscess

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-07-26
en tubo-ovarial abscess er en infisert, pus -fylt klump ligger i eggstokken eller egglederen. det er ofte forårsaket av infeksjon flytte opp skjede fra skjeden, og vanligvis er en del av det som er kjent som bekkeninfeksjon sykdom, der bakteriene formere inne i bukhulen påvirke strukturer slik som livmoren og eggstokkene. ganger denne sykdommen kan være et resultat av smitte sprer seg fra nærliggende organer, i en sykdom som blindtarmbetennelse, men oftere er det forbundet med seksuell aktivitet. en tubo-ovarial abscess vises vanligvis i de senere stadier av bekken inflammatorisk sykdom, og selv om sykdommen kan være livstruende hvis det blir stående ubehandlet, det vanligvis reagerer på antibiotika, med kirurgi blir brukt om nødvendig.
symptomer som kan oppleves som et resultat av en tubo-ovarial abscess kan omfatte smerter i nedre del av magen og feber. iblant uvanlig blødning eller utflod fra skjeden er sett, og det kan være ubehag ved vannlating eller passerer avføring de områdene rundt reproduktive organer kan føles ømme når undersøkt av en lege. innimellom er det ingen symptomer i det hele tatt og tubo-ovarial abscess kan bli funnet ved en tilfeldighet på en ultralydundersøkelse.
diagnostisere en tubo-ovarial abscess er viktig, for å skille det fra andre masser som kreft og cyster. ultralyd brukes vanligvis, men MR, eller magnetisk resonans imaging, kan være nyttig dersom ultralyd funnene er uklar. en tubo-ovarial abscess vises vanligvis på en ultralydundersøkelse som en klump som har tykke vegger og er fylt med væske og rusk.
slik tilfellet er for andre typer bekken abscess, innebærer behandling av en tubo-ovarial abscess et opphold på sykehuset, mens antibiotika intravenøst. hvis byllen ikke reagerer på antibiotika behandling, eller hvis det er ekstremt store, kan det må dreneres kirurgisk. dette kan utføres med en nål, ved hjelp av ultralyd bilder å lede kirurgen til riktig sted, eller abscess må kuttes. innimellom kan det være nødvendig å behandle en egglederen abscess eller eggstokkreft abscess ved å fjerne alle de berørte rør eller eggstokk.


Previous:nothing Next:phosphatidylserine

Relaterte artikler


 • daltonism
 • lipidmetabolisme
 • hydrogen pusteprøve
 • om naturlig desinfeksjonsmiddel
 • de vanligste symptomene på en intestinal brokk
 • minuttvolum
 • hva som forårsaker gastroenteritt hos babyer
 • om av medisinsk transport
 • immunsvikt
 • intracerebral hematom
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com