de vanligste eggløsningsproblemer

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2014-07-22
eggløsningsproblemer er en av de vanligste årsakene til at kvinner har problemer med å bli gravid. de ikke bare påvirke fruktbarheten, men kan også skape andre problemer avhengig av type, eller de kan bety underliggende medisinske spørsmål. noen av de vanligste problemene som påvirker eggløsningen omfatter polycystisk ovariesyndrom ( PCOS ), som kan forårsake uregelmessig eller sjelden eggløsning. omfatte andre forhold som kan påvirke eggstokkfunksjonen lave nivåer av hormonet tyroksin eller høye nivåer av prolaktin.
noen ganger visse typer oppførsel kan resultere i eggløsningsproblemer. kvinner som er anorektisk eller bulimisk kan slutte å eggløsning og har absolutt ingen perioder før de er i stand til å gjenoppta sunnere matvaner. utøvere kan også oppleve seponering av perioder. bør de prøve å bli gravid, kan de trenge å skalere tilbake på tung trening før eggløsning /perioder gjenoppta en normal timeplan.
som kvinner alder har de en større sannsynlighet for eggstokksvikt. bære kvinner " eggene sine i én kurv " så å si, når det kommer til eggløsning. over tid, kvinner begynner å gå tom for egg noen år før alt overgangsalderen begynner. skyldes at legene ikke kan opprette nye egg, dette er ikke en tilstand som kan fikses. kvinner som ønsker graviditet kan fortsatt oppnå det ved hjelp av donor egg hvis deres egne er ikke levedyktig.
en annen vanlig årsak til eggløsningsproblemer er midlertidig for de fleste kvinner. noen ganger når eggløsningen skjer, mislykkes follikkel hvorfra det utbrot å frigjøre egg. dette kalles en follikulær cyste og de fleste kvinner få noen av disse i deres levetid. de kan litt endre en syklus, men prosessen med eggløsning vanligvis begynner igjen neste måned på motsatt eggstokk. follikulære cyster svært ofte vike i løpet av få måneder og kvinner kan ikke engang være klar over at de har hatt en. de kan forårsake problemer med eggløsning for en enkelt syklus, og bør cyste forbli på plass den kan skape fremtidige problemer, men de fleste gjør ikke og vil ikke permanent påvirke eggløsning.
mange eggløsningsproblemer har spesifikke behandlinger. hvis kvinner har problemer med å bli gravid, eller hvis de har uregelmessige eller ikke-eksisterende sykluser, konsultere en gynekolog kan vise seg svært nyttig. kvinner bør også merke seg at kanskje den vanligste av eggløsningsproblemer kommer fra de gangene i livet da stress oppstår. dette er nok til å forsinke eggløsning kort eller å forårsake noen uregelmessige sykluser. gang stress minsker, kan eggløsningen tilbake til mer vanlige mønstre.


Previous:nothing Next:kikhoste

Relaterte artikler


 • vite om jeg er allergisk mot acetylsalisylsyre
 • cyste aspirasjon
 • astma handlingsplan
 • HIPAA avsløring
 • vitiligo
 • er kullstøv skadelig
 • de vanligste fenylketonuri symptomer
 • om av hepatittvirus
 • rettsmedisinske odontologi
 • seksuell sjalusi
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com