de vanligste fenylketonuri symptomer

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2014-07-17
i mange deler av verden, vil de fleste aldri se de vanlige PKU eller fenylketonuri symptomer fordi mange land rutinemessig teste for dette genetisk lidelse i de første dagene av livet. skjønt uvanlig, er tilstanden svært alvorlig når ubehandlet og det kan begynne å forårsake alvorlige livsvarige bivirkninger innen få måneder etter fødselen. vekt bak teste hver nyfødt er å gjøre visse de som får PKU har umiddelbar behandling i form av en lav- protein diett som mangler phenylalanines, som bygger opp ellers og lage skade. tidlig intervensjon er viktig for å hindre alle fenylketonuri symptomer og å gi folk muligheten til å leve forholdsvis normale liv.
babyen med fenylketonuri symptomer er også karakteriseres som svært masete eller vanskelig. slike barn kan gråte mye oftere, som noen ganger blir avvist som kolikk. ikke så lett å avfeie er vedvarende hud problemer som tørrhet eller eksem som kan være rikelig. tillegg babyer med PKU har ofte en særegen lukt, som blir beskrevet som nesten muggen eller mugne. Denne lukten kan også være til stede i urin, og skiller seg veldig mye fra den typiske babyen lukten.
bør disse fenylketonuri symptomene ikke bli gjenkjent, får tilstanden langt verre i løpet av noen måneder. de økende nivåene av phenylalanines i kroppen, som ikke kan brytes ned eller skilles, begynner å forårsake alvorlig hjerneskade. dette kan bli uttrykt med unnlatelse av å møte noen eller alle utviklingsmessige milepæler, selvskadende atferd, som stanger hodet, økende retardasjon som kan raskt bli dyp, og forekomst av anfall. fremveksten av disse symptomene er vanligvis indikasjon på PKU, men forhåpentligvis sine tidligere indikasjoner har ført til behandling.
når fenylketonuri symptomene er anerkjent tidlig, er det mulig gjennom kosten alene, for å unngå de vanskelige utfordringene de med udiagnostisert PKU. om en fenylalanin fri diett kan være restriktiv, det betyr vanligvis en person som er på en slik diett etter tidlig diagnose lider ikke ytterpunktene av PKU. kognisjon er fortsatt sterk, er utviklingsmessige milepæler nås på tid, og få funksjonshemninger eksisterer. Dette er utvilsomt det beste argumentet for å lage en diagnose tidlig. å behandle denne tilstanden før skaden begynner å påløpe er svært ønskelig.


Previous:nothing Next:rundormer

Relaterte artikler


 • se forskjell på et hjerteinfarkt, og et panikkanfall
 • mindreverdig hjerteinfarkt
 • polyartritt
 • astma handlingsplan
 • anafylaksi
 • carotisar ultralyd
 • felles lidelse
 • basal celle adenokarsinom
 • cerebritt
 • den vanligste røde øye lokker
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com