rundormer

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2014-07-16
rundormer er faktiske ormer av mange forskjellige typer. i å diskutere menneskers helse, de viktigste typene å vurdere er ascaris lumbricoides, som kan kalles menneskelig rundorm. andre viktige slag er toxocara canis og toxocara cati. alle disse ormene kan leve som parasitter i den menneskelige kroppen og forårsake alvorlig eller kronisk sykdom.
menneskelige rundorm og Ascariasis oftest oppstår i utviklingsland, spesielt fordi avløpsvann kan gjenbrukes på avlinger. noen mennesker har ikke mange symptomer når de får denne infeksjonen, men andre mennesker kan utvikle feber, magesyke, tretthet og magesmerter. største faren med denne formen for infeksjon er at rundormer vil migrere ut av magen til andre områder av kroppen, hvor de kan påvirke lungene eller andre organer. skjønt dette ikke skjer alltid, og noen mennesker i utviklingsland land har kronisk Ascariasis, er behandlingen svært viktig å eliminere ormer.
det samme gjelder for personer med toxocariasis infeksjoner. ormer ikke nødvendigvis forblir i tarmen og må elimineres slik at spredning begynner ikke å forekomme i andre organer. lignende symptomer kan være tilstede for toxocariasis og Ascariasis. de bør indikere en tur til legen for å få diagnose.
vanligvis, analysere avføringsprøver for tilstedeværelse av ormer eller egg diagnoser infeksjon med rundormer, noen ganger folk vil legge merke utskillelse av ormer i sin egen avføring, fordi ormen kan være ganske stor typisk behandling innebærer å bruke antiparisitic medisiner som mebendazol og piperazin, og deretter ny testing på et fremtidig punkt for å være sikker infeksjon er ryddet.
i utviklingsland er det mye vanskeligere å unngå infeksjon med menneskelige rundormer grunn av utbredelsen deres, men noen mennesker tar en gang månedlig dose anti -parasittiske medisin. i utviklede land forebygging kan være lettere på grunn av strengere krav i matproduksjon og vekst. dyrevenner må fortsatt være forsiktig med toxocariasis, og beste spill for forebygging inngår deworming dyr ofte, bruker trygge tiltak når rydde opp avføring (som bør rengjøres jevnlig ), og pass på å grundig vaske hendene etter dyr håndtering.


Previous:nothing Next:Spirulina

Relaterte artikler


 • enchondroma
 • ondartet fibrøs histiocytoma
 • felles lidelse
 • mellom av innvollsparasitter
 • om av hepatittvirus
 • i kardiologi , q bølger
 • om bevegelse uorden
 • de vanligste årsakene til leggen smerte
 • når er en mekanisk ventilator nødvendig
 • melk følsomhet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com