helseeffekter av koffein

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-07-12
det er mye debatt om de helsemessige effektene av koffein, og om disse effektene er hovedsakelig positive eller negative. koffein, særlig i kaffe, er studert nøye for å avgjøre hvor det kan være til nytte, og hvor det kan forårsake bivirkninger.
notere hodepine forårsaket av koffein tilbaketrekning førte forskere til å studere effektene av koffein på de med vedvarende hodepine eller migrene forskning funnet at koffein er faktisk av stor nytte for de med migrene eller hyppig hodepine. . over skranke medisiner som excedrin ? kombinere aspirin, koffein og paracetamol og antas å være mest effektive i behandling av hodepine. ofte migrenepasienter ta en koffein supplement ved første tegn på en møtende migrene. på denne måten effekten av koffein er gunstig.
effekter av koffein har også blitt studert hos gravide kvinner. det er i dag antatt at moderat bruk av koffein, kanskje en kopp til to kopper kaffe om dagen, er usannsynlig å ha en effekt på den økende barn. Det er også usannsynlig å påvirke fruktbarheten eller forårsake spontanabort. noen av disse studiene har vært kritisert fordi befolkningen av gravide kvinner har gjennomgått endringer. kvinner er nå trolig få barn senere i livet, noe som kan påvirke både fertilitet og abort rente. så debatten fortsatt raser på effekten av koffein i den gravide kvinnen.
koffein gjør pass inn i morsmelk og kan påvirke pleie barnet. overdreven koffein i morsmelk kan forårsake irritabilitet eller søvnighet. andre barn synes upåvirket av moms tidkrevende koffein. råder de fleste barneleger ammende mødre å konsumere mer enn en kopp kaffe en dag for å unngå uønskede effekter av koffein i en sykepleie barn.
effekten av koffein på kvinner generelt har blitt studert for å se om inntak av koffein øker risikoen for visse kreftformer. i 1990, tre studier konkluderte med at risikoen for brystkreft ikke er økt med koffein. videre studier på 1990-tallet konkluderte også med at eggstokkene kreftrisiko øker ikke i koffein brukere. koffein er heller ikke angitt i utviklingen av osteoporose.
fordi koffein er en mild vanndrivende, kan effekten av koffein for de som ikke har tilstrekkelig væskeinntak forårsake mild dehydrering. hvis en regelmessig hengir seg koffeinholdige drikker, væske inntak av vann eller juice bør økes. leger oppfordrer folk til spesielt overvåke inntak av koffein under svært varmt vær, eller når du reiser til varmt klima. effekten av koffein i slike forhold er trolig mer skadelig enn nyttig.


Previous:nothing Next:nystagmus

Relaterte artikler


 • avbildning av hjernen
 • vanligste årsakene til høyt blodsukkernivå
 • cluster b personlighetsforstyrrelse
 • omskjæring
 • de ulike øyeinfeksjon symptomer
 • melk følsomhet
 • centesis
 • Farene ved lordosis
 • hvilke utfordringer står overfor kreft i bukspyttkjertelen overlevende
 • eksantem subitum
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com