glukose screening

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-07-10
en glukose screening blir brukt for å måle mengden av glukose eller blodsukker, i kroppen. i de fleste tilfeller er en screeningtest ikke et verktøy som tilbyr en definitiv diagnose av et problem. hvis en glukose screening testen viser at blodsukkernivået blir forhøyet, kan en lege utføre ytterligere testing til mer nøyaktig diagnostisere årsaken.
enkelte individer kan utvikle prediabetes, noe som betyr at det er tegn til at diabetes kan utvikle seg i nær fremtid. vanligvis har en person med prediabetes høyere enn normalt blodsukker nivå, men ikke høyt nok til å bli diagnostisert med diabetes. legen vil vanligvis finne økningen av blodsukkeret etter at pasienten har gjennomgått en glukose screening. i tillegg til en blodsukker test, kan en urin glukose analyse gjøres for å måle mengden av glukose i urinen.
personer med diabetes kan bli diagnostisert med type 1 eller type 2 diabetes. type 1 diabetes oppstår når det ikke er insulin eller for lite produsert av bukspyttkjertelen. hos personer med type 2 diabetes, cellene har blitt resistente mot insulin som produseres, forårsaker glukose for å bygge opp i blodet. Dette er den vanligste typen diabetes.
en glykosylert hemoglobin test eller en hemoglobin A1c testen er en glukose screening test for å måle hvor godt diabetes blir kontrollert over tid. dette blodsukkeret screening vil typisk gir en gjennomsnittlig måling av blodsukkeret i løpet av flere uker eller måneder. hos personer med diabetes, vil denne testen vise om ytterligere tiltak kan være nødvendig å behandle tilstanden.
gravide kvinner kan også bli diagnostisert med en type diabetes som varer bare i løpet av de månedene av svangerskapet, kjent som svangerskapsdiabetes. en oral glukosetoleransetest kan brukes til å lage denne diagnosen. etter fasten i en bestemt mengde tid, vil kvinnen bli gitt glukose å bli fortært. blod vil typisk bli trukket flere ganger i løpet av flere timer i løpet av dette glukose screeningtest.
diabetikere må kontinuerlig ha blodsukkernivået kontrolleres for å sikre blodglukosenivåer forbli innenfor et normalt nivå. fleste diabetes har en mekanisme for å gjennomføre glukose filmvisninger hjemme. en individuell mistenkt for å ha diabetes bør konsultere med en lege på en gang. diabetes kan være livstruende hvis ikke riktig behandlet. helsepersonell kan bestemme den beste diabetes screening test og gi råd om den mest hensiktsmessige form for behandling hvis diabetes diagnostiseres.


Previous:nothing Next:xerophthalmia

Relaterte artikler


 • i en førstehjelp kabinett
 • Hvor vanlig er bevissthet under narkose
 • vanlige årsaker til fedme i barna
 • fundus høyde
 • medisinsk praksis
 • allogen
 • kvitte seg med overflødig slim
 • Overhydrering
 • type 2 diabetes
 • hepatoma
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com