xerophthalmia

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-07-10
xerophthalmia er en generell medisinsk betegnelse for tørre øyne. redusert fuktighet og tåreproduksjon er en svært vanlig sykdom som kan være forårsaket av øyeskader, reseptbelagte narkotika, alder -relaterte lidelser, og visse autoimmune tilstander. xerophthalmia er vanligvis ledsaget av ubehagelige symptomer på svie, kløe, og lysfølsomhet. enkelte opplever uskarpt syn eller miste synet helt hvis de ikke søker medisinsk hjelp. behandling for xerophthalmia avhenger av den underliggende årsaken, men de fleste er i stand til å finne lindring med øyedråper eller reseptbelagte aktuell eller muntlig medisiner.
en vanlig årsak til kronisk xerophthalmia i mange deler av verden er vitamin mangel. kosttilskudd vitamin A er absorbert av kroppen og brukes til å styrke bein og hud, bevare tennene, og regenerere pigmenter i netthinne av øynene. folk som ikke får i seg nok vitamin en står i fare for mange helseproblemer, inkludert xerophthalmia og raskt forverret synsproblemer.
en autoimmun lidelse som kalles Sjøgrens syndrom kan også påvirke tåreproduksjon. tilstanden oppstår når immunsystemet begynner å angripe spyttkjertlene og tårekanalene, og slimhinner i kroppen. mennesker opplever kroniske, smertefull tørre øyne og tørr munn, blant andre symptomer.
mild eller sporadisk xerophthalmia kan vanligvis behandles hjemme med over-the -counter kunstige tårer. hvis problemene blir kroniske og smertefulle, bør imidlertid en person planlegge en avtale med en øyelege for å få en nøyaktig diagnose og lære om ulike behandlingsalternativer. en fysisk eksamen og laboratorium tåre og blod analyse kan hjelpe en lege avgjøre den underliggende årsaken til tørre øyne. medisinert øyedråper, antibiotika og lokale salver blir ofte foreskrevet for å lette kroniske symptomer og reparasjon skade på tårekanalene.
hvis xerophthalmia fortsetter å forverres til tross for medisinsk behandling, kan en øyelege vurdere en klinisk prosedyre som kalles punktal okklusjon. han eller hun setter inn en liten bit av silikon inn i hjørnet av et øye for å plugge tåre kanalen. prosedyren hindrer kanalen fra drenering fuktighet fra øynene til bihulene, noe som øker mengden av tilgjengelige tårer. sjelden, er invasiv kirurgi for å permanent stenge kanaler utføres. punktal okklusjon og kirurgi har svært høy suksess priser, og folk flest er i stand til å gjenvinne syn og øye komfort innen få uker.


Previous:nothing Next:mekanisk ventilasjon

Relaterte artikler


 • BNP test
 • myxomatous
 • delusional parasitosis
 • normale HCG nivåer i tidlig graviditet
 • choledochal cyste
 • oral scenen
 • åndelige affirmasjoner
 • om bevegelse uorden
 • type 2 diabetes
 • fundus høyde
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com