Hva skjer med kroppen etter en hysterektomi

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-07-04
en kvinne kan ha en hysterektomi etter å ha bestemt at hun er gjort føde barn, ikke vil ha dem i første omgang, eller har en medisinsk grunn til å ha henne livmoren fjernet. som enhver annen type kirurgi, går kroppen gjennom mange endringer direkte etter en hysterektomi. Det er noen positive og negative bivirkninger av en hysterektomi, vanligvis avhengig av årsaken til kirurgi i første omgang. mange kvinner opplever at de går inn kirurgisk overgangsalder, noe som betyr at denne stadium av livet kommer rett etter inngrepet i stedet for naturlig senere i livet. på den annen side, kvinner som smertefull problemer i den reproduktive området tvinge dem til å ha denne operasjonen kan finne litt lindring ved å ha kilden til problemene fjernet.
kvinner opplever tidlig overgangsalder ofte merke en endring i utseendet sitt etter en hysterektomi, slik som vektøkning eller plutselig håravfall. hetetokter, nattesvette, hodepine, og tørrhet i skjeden er symptomer på at kvinner kan føle etter en hysterektomi, så vel. ofte, psykologiske endringer også forekomme, fra nedsatt sexlyst og depresjon å angst og hukommelsestap. generelt, kan eventuelle bivirkninger som vanligvis opptrer i overgangsalderen kan forventes etter en hysterektomi, særlig hos yngre kvinner som ennå ikke har gått gjennom dette stadiet på egen hånd.
noen kvinner må få en hysterektomi for å eliminere problemer forårsaket av livmoren sin. dette kan omfatte kreft eller andre livstruende sykdommer, slik som ukontrollerbar blødning. på den annen side, noen kvinner velger en hysterektomi for å unngå smertefulle menstruasjonen. i begge tilfeller kan de føle seg lettet over at problemet er nå borte, men trist at de måtte ty til stor operasjon som gjør dem ute av stand til å få barn. de vil fortsatt trolig bli skjøvet inn i overgangsalderen etter en hysterektomi, men den gode nyheten er at de skal føle en viss fysisk lettelse når smerte eller ubehag er borte.


Previous:nothing Next:de vanligste symptomene på en epigastriet brokk

Relaterte artikler


 • de vanligste symptomene på en intestinal brokk
 • noen forskjellige typer hjernesvulster
 • medisinsk praksis
 • Forskjellen mellom enkelt betaler helsetjenester og universell helsetjenester
 • sammenheng mellom blodtrykk og ødem
 • karriere psykolog
 • svømmer øre
 • de vanligste typene visjon tester
 • arrdannelse alopecia
 • glycobiology
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com