hva som forårsaker fot og ankel hevelse

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-07-03
fot og ankel hevelse er ganske vanlig og kan skyldes mange ting. vanligste årsakene til foten og ankelen hevelse inkludere forlenget stående eller sittende, fot og ankel skade eller traume som en forstuet ankel, overvekt, alder og noen helse forhold som inkluderer høyt blodtrykk, hjertesvikt eller leddgikt. Det kan være mange årsaker til fot og ankel hevelse, men en må først vurdere generell helse og livsstil for å utelukke spesifikke årsaker til hevelse.
andre forhold som for eksempel infeksjoner, blodpropp, brannsår, insektbitt og underernæring kan alle føre til hevelse i føtter og ankler. I tillegg er graviditet en vanlig årsak til nedre ekstremitet hevelse, som er hormoner som østrogen og testosteron. disse hormonene er ofte funnet i større mengder i de legemidler som brukes for hormonbehandling eller i p-piller.
medisiner kan også spille en betydelig rolle i fot og ankel hevelse. steroider, kan blodtrykk medisiner og antidepressiva alle forårsake hevelse. lymfatisk obstruksjon, en blokkering av lymfeknutene i beina, kan også føre til foten og ankelen hevelse, som kan overdreven åreknuter.
ved behandling av foten og ankelen hevelse, må man først vurdere alle mulige årsaker, så foreta justeringer for å opprettholde en sunn livsstil. en bør unngå langvarig sittende eller stående. i slike omstendigheter som flygende eller lange veien turer, bør man strekke hans eller hennes ben og gå så ofte som mulig. en person bør unngå tettsittende klær eller ting som garters eller andre stropper rundt lårene. man kan fremme blodstrøm av seg komfortable klær og trene beina når det er mulig i restriktive situasjoner.
å avlaste foten og ankelen smerter, bør man heve bena om hjertet mens du ligger nede. dette vil hjelpe på å redusere væske buildup og vil hjelpe hjertet til å pumpe blod fra underekstremitetene. støtte strømper kjøpt på apotek kan også brukes for å redusere fot og ankel hevelse.
risikoen for å utvikle hovne føtter og ankler kan reduseres hvis man spiser en diett som er lav i salt og bearbeidet mat og høy i grønnsaker, frukt og helkorn. man bør drikke rikelig med vann for å hjelpe spyle giftstoffer fra kroppen og bør trene regelmessig. Hvis overvekt er et problem, kan man forfølge et effektivt vekttap diett.


Previous:nothing Next:kahweol

Relaterte artikler


 • de vanligste årsakene til nakkesmerter og stivhet
 • entomophobia
 • hypoksemi
 • Forskjellen mellom genomikk og proteomikk
 • centesis
 • astigmatisme aksen
 • osteomalasi
 • om av skjoldbrusk blodprøver
 • seksuell sjalusi
 • symptomer på en levertransplantasjon avvisning
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com