hva som forårsaker indre ankel smerter

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-08-30
indre ankel smerter kan utløses av en rekke skader og tilstander. ofte, kan slik smerte knyttet til en forstuet eller sprukket deltoid ligament, men det kan også være forårsaket av en betent sene i tibialis anterior muskelen i leggen, en hårfin beinbrudd, leddgikt av ankelleddet, eller, mindre vanlig, tarsal tunnel syndrom. indre ankel smerter kan variere fra mild til alvorlig, med den enkelte opplever en slik smerte i stand til å beholde nesten normal funksjon eller ute av stand til å legge vekt på felles i det hele tatt. belastningsskader fra slike aktiviteter som løping er vanlige årsaker til indre ankel smerter.
en annen type skade som resulterer i indre ankel smerter er skader på senen av tibialis anterior muskelen. denne musklenes sene krysser ankelleddet bare anterior til mediale malleolus av tibia, den prominente benete utstikket på den nedre enden av benet synlig langs indre ankelen, og legger til flere tarsal og metatarsal bein på den mediale aspekt av foten. typer skade på dette sene inkludere en påkjenning, der senen strekkes utover sitt normale rekkevidde, brudd, der senen er helt eller delvis revet vekk fra beinet, og senebetennelse, hvor den sene blir betent og irritert over tid som et resultat av en repeterende aktivitet som jogging. avhengig av alvorlighetsgraden av skaden, kan smertene bli opplevd som mild eller ekstrem og kan også være ledsaget av ømhet og hevelse.
artritt er en relativt vanlig form for indre ankel smerter, kjennetegnet av en kronisk og tilbakevendende betennelse i leddet, selv i fravær av aktivitet. preget av degenerasjon av felles strukturer, som i tilfelle av slitasjegikt, eller betennelse i synovialmembranen fôr leddet, som i tilfelle av revmatoid artritt, leddgikt en smertefull tilstand som presenterer med stivhet, warmness, og hevelse om felles. leddgikt smerte er vanligvis styres med en kombinasjon av anti -inflammatoriske medikamenter eller injeksjoner, is og mosjon.
mindre vanlig forekommende årsaker til indre ankel smerter inkludere benbrudd og tarsal tunnel syndrom. som tibia og Talos, bein i mediale ankelleddet, er vektbærende bein, kan hårfine sprekker utvikle seg over tid fra repeterende vektbærende aktivitet og forårsaker kun mindre smerte. benbrudd som følge av en brå traumer ville bli ledsaget av sterke smerter, hevelse, og en manglende evne til å flytte eller legge vekt på felles. tarsal tunnel syndrom kan noen ganger resultere i indre ankel smerter også. dette er en tilstand der tibial nerve, som passerer bak mediale malleolus av tibia, blir fanget og betent, vanligvis resulterer i smerter og prikking i foten, men alvorlig impingement av nerve kan bli følt som medial ankel smerter.


Previous:nothing Next:biopsier

Relaterte artikler


 • arrdannelse alopecia
 • li-fraumeni syndrom
 • Corynebacterium
 • kikhoste
 • hals blemmer
 • dykkersyke
 • polyartritt
 • cluster b personlighetsforstyrrelse
 • bronkial spasme
 • hva som forårsaker kribling lepper
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com