klinisk lungebetennelse

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-08-25
klinisk lungebetennelse er en måte å klassifisere lungebetennelse basert på både hvor lenge en person har hatt lungebetennelse, og hvordan han eller hun ble smittet av sykdommen. som det er mange biologiske og ikke- biologiske årsaker til lungebetennelse, er dette klassifiseringssystemet viktig slik en pasienten kan begynne behandling så snart som mulig. etter utpeke en lungebetennelse som akutt eller kronisk, avgjør en lege om det er smittsom eller sykehus-ervervet. som en lungebetennelse sak kan falle utenfor av disse valgene, problemet med misdiagnoses er økende.
det første skrittet en lege gjør i diagnostisering klinisk lungebetennelse er å avgjøre om lungebetennelse er akutt eller kronisk. en pasient med akutt lungebetennelse utviklet tilstanden innen tre uker før de besøker hans eller hennes lege. kronisk lungebetennelse er en tilstand som har vart i en lengre periode. skillet er viktig, fordi hvis en lege kan avgjøre om en lungebetennelse er akutt eller kronisk, kan han eller hun vesentlig begrense listen over mulige årsaker. før behandling kan begynne, det er fortsatt nødvendig å vite hvor pasienten lungebetennelse.
smittsom og sykehus-ervervet klinisk lungebetennelse er de to valgene en lege anser før behandling av hans eller hennes pasient. smittsom begrenser listen over årsaker til visse sett av bakterier og virus. det er den vanligste typen. sykehus-ervervet er bare vurderes dersom pasienten var nylig på sykehuset, eller hvis lungebetennelse utviklet under et sykehusopphold. en gruppe bakterier, inkludert MRSA forårsaker sykehus-ervervet klinisk lungebetennelse.
om klinisk diagnose lungebetennelse generelt gjør behandlingen til å begynne tidligere og redder flere liv, er feildiagnostisering av klinisk lungebetennelse forårsaket av et kjemisk eller ikke- biologisk faktor en reell mulighet. mye støv og noen aerosol kjemikalier skape de samme symptomene som viral eller bakteriell lungebetennelse. en pasient kan få feil behandling mens hans eller hennes tilstand forverres. også, framveksten av nye lungebetennelse-forårsaker virus som Sars gjør leger revurdere den totale effektiviteten av den kliniske diagnosen.


Previous:nothing Next:Reye syndrom

Relaterte artikler


 • trisykliske antidepressiva
 • hvorfor er peanut allergi så farlig
 • hals blemmer
 • respiratorisk alkalose
 • herpes lesjoner
 • lupus cerebritt
 • ortoreksi nervosa
 • de ulike øyeinfeksjon symptomer
 • de vanligste eggløsningsproblemer
 • om av skjoldbrusk blodprøver
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com