Reye syndrom

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2014-08-24
Reye syndrom ble først identifisert som en distinkt sykdom i 1963 av australske patologen r. douglas Reye, m. d. denne sjeldne, men potensielt dødelig sykdom rammer først og fremst barn mellom fire til 16 år. en to-faset sykdom, synes Reye syndrom under utvinning perioden etter en viral infeksjon som influensa eller vannkopper. i noen tilfeller kan det også oppstå tre til fem dager etter at pasienten er diagnostisert med en viral sykdom.
Steg II symptomene har en grav innvirkning på barnets psykiske helse. på dette nivået av Reye syndrom, vil barnet vise dramatiske endringer i personligheten ved å være svært irritabel og aggressiv. han eller hun kan også bli desorientert, noe som resulterer i forvirring, så vel som irrasjonelle og stridslystne oppførsel. som tilstanden utvikler, kramper eller anfall ensue, endelig ender i en dyp koma og uunngåelig død.
grunn Likhetene scenen i symptomer, Reye syndrom er oftere enn ikke feildiagnostisert som andre sykdommer som hjernehinnebetennelse, narkotikamisbruk, encefalitt, diabetes, forgiftning, psykiatrisk sykdom og krybbedød (SIDS ). foreldre eller leger bør mistenke reye syndrom hvis barnet begynner å komme seg fra virusinfeksjon, men plutselig blir gradvis verre. tidlig diagnose er avgjørende for å minimere fysisk skade og forhindre død.
årsaker. er det ingen kjente årsaker til Reye syndrom. derimot, har forskere oppdaget at aspirin eller medisiner som inneholder salicylate kan øke sannsynligheten for forekomsten sin. en studie fant at 90 % av pasienter med denne sykdommen tok aspirin før eller under viral sykdom. Av denne grunn er foreldre rådes til å oppsøke lege før behandling av sine barn med disse medikamentene.
behandling. så er det ingen kur for Reye syndrom, leger fokuserer i stedet på å forhindre alvorlig skade på hjernen ved å forutse hjertestans og redusere hjernen hevelse. barn kan også bli tatt inn i den pediatriske intensivavdelingen for medikamentell behandling som insulin for å øke sukker metabolisme, diuretika å hjelpe miste overflødig væske gjennom urinering og dermed redusere hjernen hevelse, og kortikosteroider til redusere hjernebetennelse. I tillegg kan legene bruke ulike intravenøs væske, for eksempel glukose for å styrke blod sukker, natrium, kalium og klorid å korrigere blodkjemien verdier. og andre grunnleggende løsninger for styring av surhet hvis et barn har et avansert stadium av Reye syndrom, leger kan bruke en ventilator for å hjelpe ham eller henne puste normalt.
reye syndrom kan behandles hvis fanget tidlig. forsinket diagnose reduserer sjansen for vellykket gjenoppretting alvorlig, noe som resulterer i død innen få dager.


Previous:nothing Next:patofysiologien ved traumer

Relaterte artikler


 • farene ved koronar kalsium
 • som er de vanligste hjernesvulst symptomer
 • lupus cerebritt
 • invasive duktale carcinoma
 • atomoksetin
 • nasal smitte
 • oral scenen
 • hyperosmolært koma
 • vanligste årsakene til plutselig leddsmerter
 • sengeleie
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com