bekkeninfeksjon

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-08-23
bekken inflammatorisk sykdom er en tilstand eksklusivt for kvinner som er forårsaket av bakteriell infeksjon som sprer seg til de reproduktive organer. oftest er bakteriene involvert seksuelt overført, og resultatet for å pådra seksuelt overførbare sykdommer ( SOS). . . dette er ikke alltid tilfelle, og noen kvinner utvikler pid fra andre bakteriell innføring i de reproduktive organer spesielt, noen kvinner få denne tilstanden kort tid etter å ha en intrauterine enhet (IUD ) plassert
til tross for konstellasjonen av symptomer som kan forbindes med PID, er det noen kvinner ikke opplever noen av dem, og de kan ignorere bekkeninfeksjon utilsiktet. visse typer bakterier, for eksempel at fra klamydia, er assosiert med lav forekomst symptom. Dessverre kan ignorere tilstanden skaper store komplikasjoner. over tid, fortsatte bakteriell infeksjon kan arr egglederne og kan skape permanent eller midlertidig sterilitet. kvinner som blir gravide når de har pid er mye mer sannsynlig å ha en graviditet utenfor livmoren. selv med behandling, kan enkelte kvinner finner de opplever kroniske smerter i bekkenet i måneder til år etterpå.
de som mistenker bekken inflammatorisk sykdom bør se sin lege, og det er ikke nødvendig å vente til symptomer oppstår. siden en av de vanligste måten denne sykdommen oppstår er gjennom visse kjønnssykdommer som klamydia, kvinner som har ubeskyttet sex eller sex med en partner som har en std, skal se sine leger med en gang å teste for seksuelt overførbare sykdommer. tidlig testing vanligvis innebærer en gynekologisk undersøkelse og swabbing livmorhalsen for å utelukke pid eller tilstedeværelse av kjønnssykdommer, hvis pid er funnet, kan noen leger ønsker å gjøre en laparoskopisk prosedyre for å fastslå omfanget av smitte.
i de fleste tilfeller, når en kvinne har bekkeninfeksjon, vil hun bli behandlet med antibiotika. mange kvinner tar antibiotika og kan ha flere følge opp avtaler med legene for å sikre at infeksjonen er helt ryddet. alvorlige tilfeller kan kreve sykehusinnleggelse og intravenøs ( iv ) antibiotika. ganger abscesser utvikle seg i reproduktive organer, og disse kan kreve kirurgisk drenering slik at de ikke brudd, men dette er ikke vanlig.
pid er en vanskelig tilstand som ofte kan forebygges. kvinner mest utsatt for denne sykdommen er vanligvis de som har hatt ubeskyttet sex eller sex med flere partnere. hjelp barriere prevensjonsmetodene, spesielt kondomer, bidrar lavere risiko for å få kjønnssykdommer trolig skape bekkeninfeksjon. kvinner er også rådet til å snakke med sine leger om risiko versus fordelene med kobberspiral plassering, siden disse prevensjon enhetene utgjør også en viss risiko for PID, og selv om de kan hindre graviditet, er de ikke en metode som forhindrer kjønnssykdommer.


Previous:nothing Next:hva som forårsaker hjertebank om natten

Relaterte artikler


 • de vanligste årsakene til mannlig bryst smerter
 • kan progesteron forårsake kramper
 • oral scenen
 • de vanligste fenylketonuri symptomer
 • endometrial adenokarsinom
 • knismesis
 • de ulike premenopause symptomer
 • drunkorexia
 • BNP test
 • Forskjellen mellom enkelt betaler helsetjenester og universell helsetjenester
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com