dobbeltsyn

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2014-08-15
dobbeltsyn er en type visjon forstyrrelser som har et bredt spekter av årsaker. mens noen årsaker er forholdsvis godartet, kan dobbeltsyn indikere tilstedeværelse av en alvorlig helseproblem. personer med dobbeltsyn se to bilder av et objekt, hvor normalt bare kan ses. de to bildene er typisk sett side -ved- side i horisontal mote, eller en på toppen av andre i vertikal mote. denne visuelle forstyrrelsen er mer kjent som dobbelt syn.
kikkert dobbeltsyn er dobbelt syn, som er sett i begge øynene. generelt, betyr dette at dersom en person med denne forskyvning ser på et objekt, er bare ett øye rettet mot objektet, den andre øyet er rettet enten til venstre eller høyre for objektet dette fører til at bildet av. objekt å falle på ulike steder i netthinnen i hvert øye. hjernen derfor ikke kan løse de to bildene til ett bilde, så betrakteren opplever dobbelt syn.
denne typen dobbelt syn utvikler fordi de to øynene er justert forskjellig i forhold til hverandre. Ofte er dette forårsaket av en tilstand som kalles strabisme, hvor musklene som kontrollerer hvert øye er i stand til å koordinere sine bevegelser godt nok til å lede øynene til samme punkt. skjeling kan også forårsake andre visjon forstyrrelser, slik som redusert dyp persepsjon.
monocular dobbeltsyn er dobbelt syn som forekommer bare i ett øye, mens det andre øyet visninger bilder som normalt. denne tilstanden er mye mindre vanlig enn binocular dobbelt syn. monocular dobbelt syn er ikke forårsaket av muskel svakhet eller mangel på koordinasjon, i stedet det er vanligvis forårsaket av arrdannelse eller fysisk deformitet av hornhinnen, iris eller netthinne.
flere forskjellige typer dobbeltsyn behandling kan brukes i et forsøk på å løse problemet. en felles midlertidig behandling er å bare lappe det ene øyet, slik at bare ett bilde av et objekt kan sees. dette hindrer dobbelt syn fordi hjernen ikke trenger å forsøke å løse to bildene. fysioterapi for å trene øyet muskler for å samordne riktig er en annen vanlig behandling. mer sjelden, kan kirurgi være nødvendig for å korrigere en alvorlig muskuløs problem.
den plutselige utbruddet av dobbelt syn, særlig hos voksne, kan indikere tilstedeværelse av en alvorlig medisinsk tilstand. plutselige synsforstyrrelser kan bety en nevrologisk abnormitet som et slag, hjernesvulst eller aneurisme. noen som opplever en plutselig alvorlig synsforstyrrelser som dobbeltsyn bør oppsøke lege umiddelbart.


Previous:nothing Next:vanlige årsaker til svimmelhet og tretthet

Relaterte artikler


 • Blindsyn
 • generalisert epilepsi
 • hva som bør være mitt daglige inntak av kalsium
 • om av urin sykdom
 • de ulike endokrine sykdommer
 • thorax bur
 • aniseikonia
 • hvilke utfordringer står overfor kreft i bukspyttkjertelen overlevende
 • de vanligste årsakene til feber og kvalme
 • enchondroma
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com