Doppler sonography

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-08-14
Doppler sonography, eller Doppler ultralyd, er en medisinsk bildediagnostikk teknikk som bruker ultralyd forsterkes av Doppler-effekten. Doppler effekten vanligvis bruker en endring i tonehøyde av lydbølger som blir målt etter en ultralyd-mottaksenheten eksempel en svinger. fargede doppler bilder gir ofte nyttig informasjon om flyt og bevegelse av blod og indre områder av kroppen denne teknikken blir ofte brukt under svangerskapet for å gi detaljerte bilder av en utvikling ufødte baby annen bruker. for Doppler sonography kan inkludere visuelle undersøkelser av sener, ledd og muskler samt interne organer.
noen leger har gjennomgå pasienter Doppler sonography å etterforske en rekke medisinske tilstander. pasienter med smerter kan ha claudicatio intermittens og åreforkalkning som kan vises på en Doppler sonography bilde i noen tilfeller. åreknuter og andre misdannelser av blodkar kan bli undersøkt med denne formen for ultralyd. blodpropp og blodstrøm blokkeringer kan bli identifisert med Doppler sonography i noen tilfeller. enkelte leger bruker denne formen for ultralyd for å gi bilder som styrer deres arbeid under kirurgiske prosedyrer som for eksempel et blodkar ablasjon.
en pasient ligger vanligvis på ryggen eller siden under en ultralyd. medisinske fagfolk normalt gjelde en spesiell Doppler gel på huden nær et område hvor bildene er ønskelig. en svinger er typisk plassert mot gel-dekket hud og flyttet rundt for å få doppler sonography bilder fra flere ønskede vinkler. fleste doppler ultralyd testene er ferdig i 30 til 60 minutter. leger kan anbefale at pasienter ikke bære smykker under en test for å redusere sjansen for bildeforvrengning.
i noen tilfeller, pasienter har upålitelige resultater fra en Doppler sonography skyldes flere faktorer. pasienter som ikke ligge stille under prosedyren mens bildet blir tatt opp kan føre bilder til å bli forvrengt. i noen tilfeller kan bein i kroppen blokkere ultralyd-signaler brukt under testen. pålitelige ultralydbilder kan være vanskeligere å få tak i overvektige personer, og uregelmessig hjerterytme kan føre til unormale bilder av blodårer.


Previous:nothing Next:cystocele

Relaterte artikler


 • rebound insomni
 • de vanligste årsakene til munntørrhet og svimmelhet
 • Helicobacter pylori
 • vitiligo
 • entrapment nevropati
 • sengeleie
 • kunstig inseminasjon
 • hva som forårsaker bryst ømhet før en periode
 • de pectorals
 • Forskjellen mellom artralgi og myalgi
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com