schizofreni spektrum

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-08-12
schizofreni spektrum er et begrep som brukes for å gruppere sammen flere psykiske lidelser som har delte funksjoner. dette spekteret er litt forvirrende fordi den omfatter lidelser som anses psykotisk, affektive lidelser, og diagnoser som hovedsakelig vurdert å være personlighetsforstyrrelser. det ofte er en enorm forskjell mellom de aspektene av en personlighetsforstyrrelse og psykose, men felles tenkning på dette området er at alle disse forholdene hører innenfor samme gruppe på grunn av sine fellestrekk.
en beslektet medisinsk tilstand er schizoaffektiv lidelse, som ofte har trekk av vrangforestillinger eller hallusinasjoner i tillegg til alvorlige svingninger i humøret. det er blitt kalt bipolar lidelse pluss schizofreni. for begge disse sykdommene på schizofreni spektrum er vanlig behandling antipsykotisk terapi og humør stabilisering terapi for schizoaffektiv. annen sykdom som kan ha nytte av kort antipsykotisk behandling er schizophreniform lidelse, som pleier å oppstå i korte episoder i stedet for varer som vanlig schizofreni gjør.
personlighetsforstyrrelser inngår i schizofreni spektrum er schizotyp og schizoid personligheter. av disse, kan bare den schizotyp regelmessig får behandling, mens den schizoide personlighet kan være funksjonell, tenkte bedre tjent med terapi. schizotyp sykdom er preget av få sosiale relasjoner, bisarre oppførsel, tro eller tenke mønstre, og vanskeligheter med montering i. personer med denne tilstanden vanligvis synes annerledes enn resten av samfunnet. den schizoid personlighet tendens til å mangle i følelser, men kan være svært funksjonell. vanskeligheter tendens til å oppstå for denne personen om han eller hun er i et forhold med andre, som dissatisfactions om muligheten for en slik person å koble oppstå.
mennesker med personlighetsforstyrrelser er oftere behandles med psykoterapi enn medisiner. vellykket behandling kan ta betydelig tid på grunn av de fastlåste trossystemer eller mangel på påvirker i disse klientene. det kan ta mange år for mennesker å lære å leve med og kompensere for en personlighetsforstyrrelse.
andre sykdommer som delusional Lidelsen kan være mild til alvorlig. hvilken grad disse er helbredelig, avhenger av en rekke faktorer. nesten enhver tilstand på schizofreni spektrum er alvorlig, og vellykket behandling er en kompleks sak som begynner med nøyaktig diagnose.


Previous:nothing Next:invasive duktale carcinoma

Relaterte artikler


 • bedre fingerneglen helse
 • risikoen for MRSA under svangerskapet
 • omskjæring
 • seksuell sjalusi
 • albue belastning
 • symptomer på Parkinsons sykdom
 • ekkokardiogram
 • sukker avhengighet
 • når er en mekanisk ventilator nødvendig
 • bilateral ganespalte
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com