Livmorblødning

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-08-11
Livmorblødning refererer ganske enkelt til enhver blødning som oppstår mellom en kvinnes normal menstruasjon perioder. det er flere årsaker til blødning, og mange av dem er godartet. tar p -piller, for eksempel, og glemme å ta en kan føre til en dag med spotting. noen ganger Livmorblødning er faktisk en uregelmessig periode. men årsaken er ikke ofte kan være til ingen bekymring, kan det være alvorlige forhold som har småblødninger som et symptom, og det er viktig å merke småblødninger til leger, spesielt hvis det skjer regelmessig.
når en kvinne oppdager spotting, vil hun vanligvis anta at blødningen er vaginal. dette er ikke alltid tilfelle. noen ganger blødning kommer fra anus, og det kan indikere en anal fissur eller tilstedeværelse av en polypp i tykktarmen, særlig hvis det skjer regelmessig. rektal blødning bør være grunn til bekymring, men det kan også være godartet.
det kan være mulig å identifisere kilden til blødning ved ganske enkelt å tørke anus nøye for å se etter spor av blod, og deretter med en egen klut eller stykke silkepapir, tørke skjeden. Noen ganger kan en liten mengde blod er til stede på anus etter passering av en stor eller hard avføring, men hvis større mengder blod er tilstede, eller hvis blødningen fortsetter, bør kvinner ta kontakt med legen sin.
når blødningen klart synes å komme fra skjeden, er det også viktig å komme i kontakt med en lege hvis det begynner å skje på en jevnlig basis. alle kvinner er sannsynlig å oppleve småblødninger minst en eller to ganger i livet uten problemer. når spotting oppstår ofte, kan det tyde alvorlige forhold, men dette er ikke alltid tilfelle.
det er viktig å forstå at Livmorblødning er en tilstand som oppstår mellom perioder. blødninger fra skjeden som oppstår i jenter som ennå ikke er mensen eller i kvinner som er post- menopausal anses unormalt blødning. folk bør ikke vente på ny forekomst av vaginale blødninger i disse sakene, og bør få medisinsk hjelp umiddelbart.
behandling for Livmorblødning kanskje ikke være nødvendig. leger vil se etter mulige årsaksfaktorer, og kanskje sjekke om tilstedeværelse av infeksjon eller vurdere blod for hormonmangler. noen ganger årsaken er enkelt forklart av en pågående tilstand eller situasjon, slik som å glemme å ta p- piller eller p antikoagulantia. andre tider, er småblødninger et tegn på reelle problemer, og behandling av disse underliggende forholdene kan eliminere småblødninger.


Previous:nothing Next:hyperosmolært koma

Relaterte artikler


 • Forskjellen mellom lupus og sklerodermi
 • prostatodynia
 • ketose symptomer
 • hjernesvulst
 • kolecystitt
 • hypoksemi
 • blodplate lidelser
 • quercetin
 • angiodysplasia
 • NICU
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com