hyperosmolært koma

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2014-08-10
en hyperosmolært koma, også kjent som en hyperosmolar nonketotic koma ( tut ), er en alvorlig komplikasjon assosiert med type 2 diabetes. følge utviklingen av hyperosmolaritet, eller ekstremt høyt blodsukker, er det en rekke risikofaktorer knyttet med utviklingen av en hyperosmolar koma. behandling for denne tilstanden kan omfatte intravenøs administrasjon av insulin og væske. som med alle alvorlig medisinsk tilstand, er det risiko forbundet med tut og enkeltpersoner som blir symptomatisk bør umiddelbart søke medisinsk oppmerksomhet for å hindre ytterligere komplikasjon.
blodet av dem som utvikler hyperosmolaritet besitter svært høye nivåer av salt, sukker og andre stoffer som påvirker vannstanden i kroppen. organer og vev i kroppen trenger en kontinuerlig tilførsel av vann for å fungere. når vanninntaket er redusert, trekker kroppen vann fra ulike vev og organer for å opprettholde balanse og funksjonalitet. den resulterende situasjonen for å øke blodsukkernivået og redusere tilgjengeligheten av vann bidrar til hyperosmolaritet.
individer med størst risiko for hyperosmolaritet er de som nylig har hatt hjerteinfarkt eller hjerneslag. de av høy alder eller som har blitt diagnostisert med nedsatt nyrefunksjon er også økt risiko. ytterligere risikofaktorer inkludere en manglende evne til å forvalte ens diabetes, en seponering av diabetiker medisiner, og hjertesvikt.
de som opplever forvirring, kvalme, eller svakhet kan være symptomatisk for å ha hyperosmolaritet. symptomer som utvikler i løpet av tidlig innsettende hyperosmolaritet gradvis forverres med tiden. enkeltpersoner stiller svekket tale eller nummenhet i lemmene kan oppleve farlig høye blodsukker nivåer forbundet med utvikling av en hyperosmolar koma.
en rekke blodprøver er generelt administreres å bekrefte en diagnose av en hyperosmolar koma. den enkelte kan gjennomgå en urinalysis å vurdere tilstedeværelse av forbindelser og bestemme fortynning versus konsentrasjonen av urinen. i tilfeller der den enkelte anbefales for videre evaluering, kan et elektrokardiogram (EKG ) og røntgenbilde av lungene utføres for å vurdere tilstanden og funksjonalitet av hans eller hennes hjerte.
behandling for hyperosmolært koma kan medføre bruk av intravenøs insulin for å stabilisere den enkeltes blodsukkernivået. kalium og væsker er gitt intravenøst for å gjenopprette hydrering og elektrolytter. dødeligheten assosiert med denne tilstanden er relativt høy siden de fleste individer som utvikler hyperosmolært koma ha en pre-eksisterende tilstand. komplikasjoner forbundet med tut inkluderer blodpropp, sjokk, og hevelse i hjernen, kjent som cerebral endema. personer med type 2 diabetes kan hindre innsettende hyperosmolaritet og hyperosmolært koma ved å forstå de tegn på dehydrering og ta de nødvendige skritt for å rehydrere.


Previous:nothing Next:hva som forårsaker en canker sår i halsen

Relaterte artikler


 • esophageal sår
 • hvorfor opplever jeg ikke svimmelhet etter å ha spist
 • soya allergi
 • kronisk dehydrering
 • hva som forårsaker fet avføring
 • forskjellige typer ansikts skader
 • trykksår
 • de vanligste allergier
 • intracerebral hematom
 • CRP
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com