tann mobilitet

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2014-08-09
tann mobilitet refererer til bevegelse av løse tenner innenfor sine sokler. primært forårsaket av tannkjøttsykdom og traumer, løse tenner er ofte en indikator på en større dental problem. behandling innebærer identifisering og adressering årsaken tann mobilitet. hvis fanget tidlig nok, kan løse tenner gjøres fast igjen.
bortsett fra tapet av baby tenner, er tannkjøttsykdom den vanligste årsaken til tann mobilitet. også kalt periodontal sykdom, det begynner med en bakteriell infeksjon. hvis ubehandlet, betennelsen slutt ødelegger tannkjøtt vev, sprer seg til vevet mellom tennene og bein, og til slutt ødelegger benet selv. tannkjøttsykdom angriper hele fundamentet som normalt holder tennene fast.
for mobilitet forårsaket av tannkjøttsykdom, skalering og rot plante prosedyrer er ofte brukt for å fjerne bakterier og stimulere veksten av sunne tannkjøttet. hvis viker tannkjøttet er et problem, en pode kan være nødvendig for å sikre vaklende tenner. vellykket behandling av tannkjøttsykdom vil firmaet opp løse tenner. i tilfelle av meget avansert tannkjøttsykdom, kan det imidlertid være noen annen behandlingsalternativ, men å fjerne tannen. en tannlege kan anbefale tannimplantater eller bro arbeid å erstatte den manglende tannen.
den andre store årsaken tann mobilitet er traumer til tannen. skade som er lidt som følge av en ulykke eller en sportsbegivenhet er en kilde til traumer. en løs tann som følge av force vil vanligvis fast opp på egen hånd hvis tannkjøttet er sunt. tygge direkte med tannen bør unngås for å tillate den skadede tannen å hvile. hvis tannen er svært løs, eller hvis mobilitet plager pasienten, tann kan splinted til firmaet, nabolandet tenner med en tynn wire.
en annen kilde er kronisk knuger eller sliping av tennene, kalt bruxism. forskyvning er en annen årsak til mobile tenner. også kalt malocclusion, setter denne tilstanden ujevnt press på visse tenner når tygge, og over tid svekker støtte ben og tenner. tenner som er løse på grunn av sliping eller knuger er ofte beskyttet med bruk av en munn vakt. kjeveortopedisk behandling kan være nødvendig for å riktig tann mobilitet forårsaket av malocclusion.


Previous:nothing Next:VOMER

Relaterte artikler


 • vanlige årsaker til sår hals og trøtthet
 • de vanligste myalgi symptomer
 • eksploderende hode syndrom
 • synovial cyste
 • ulike typer encefalomyelitt
 • lupus cerebritt
 • papilloma
 • li-fraumeni syndrom
 • beste maten for ulcerøs kolitt
 • BNP test
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com