geografisk tunge

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2014-08-04
geografisk tunge er en tilstand av tungen som presenterer med forbigående misfargede flekker som ligner et kart i utseende. følge av Shedding av papiller, lappene som dannes på tungen overflate vedta et karakteristisk utseende slik at for enkel identifisering og diagnose. også kjent som benign vandrende glossitt, kan geografisk tunge nødvendiggjøre bruk av over -the -counter ( OTC ) eller reseptbelagte medikamenter for å lindre ubehaget.
det har blitt hevdet at personer med allergi og visse kroniske forhold, for eksempel astma og psoriasis, ofte demonstrere en accentuated mottakelighet for å utvikle geografisk tunge. Det har også blitt studier gjennomført som sterkt antyder godartet vandrende glossitt kan være en arvelig tilstand. flere faktorer som kan bidra til utviklingen av dette ufarlige tilstanden inkluderer hormonelle svingninger og ekstrem stress. røykere og de som regelmessig drikker alkohol kan også være en større risiko for å utvikle geografisk tunge.
lett identifiserbar med en visuell undersøkelse, krever geografisk tungen vanligvis ingen behandling. enkelte individer kan utvikle episodiske følsomhet og smerte som sammenfaller med utviklingen av nye patcher som nødvendiggjør bruk av medisiner. generelt, er symptomatiske personer bedt om å skylle med bedøvelse-baserte munn skyll og ta en over-the -counter smertestillende medisiner for å lindre ubehaget. sjelden, kan ekstremt ubehag nødvendiggjøre administrasjon av en resept styrke smertestillende, eller smertestillende medikamenter. i de fleste tilfeller, geografiske tungen avtar uten videre administrasjon av omfattende behandling.
personer diagnostisert med geografisk tungen blir ofte oppfordret til å tidsskrift deres tilstand, innspilling nærmere, for eksempel datoer og varighet av utbrudd, så vel som potensielle triggere. gang individer lærer å kjenne sine triggere, kan de iverksette proaktive tiltak for å redusere stikkflammer og bedre håndtere det ubehag de kan oppleve. unngå kjente utløsende faktorer, for eksempel sure drikker og krydret mat, og tilpasse ens atferd, herunder begrense eksponeringen til stressfaktorer, kan bidra til å fremme effektiv symptomlindring.


Previous:nothing Next:psykiatrisk vurdering

Relaterte artikler


 • myxomatous
 • cervical ektropion
 • selvforsvar klasse
 • se forskjell på et hjerteinfarkt, og et panikkanfall
 • anafylaksi
 • radionuklide skanning
 • panikklidelse
 • hepatology
 • interstitiell lungesykdom
 • kronisk nyresykdom
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com