psykiatrisk vurdering

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2014-08-04
en psykiatrisk vurdering er en vurdering av en persons nåværende psykiatriske tilstand, normalt som måles av en psykiater. andre spesialister som psykiatrisk sykepleier utøvere, lisensierte kliniske sosionomer eller psykologer kan utføre noen av denne vurderingen. årsakene til få en vurdering kan varieres for eksempel når en person søker psykiatrisk behandling eller hvis en person er forpliktet. vekselvis mennesker kan trenge å gjennomgå en evaluering for juridiske formål hvis de trenger å bevise mental skade, hvis de blir anklaget for forbrytelser, eller hvis det antas at de har blitt skadet av andre, som i tilfelle av barnemishandling.
andre evalueringer oppstår når folk søker privat bistand fra privatpraktiserende psykiatere, eller om de ønsker å bevise psykiske skader fordi de planlegger å saksøke. enhver anklaget person som hevdet sinnssykdom eller mistenkt for å ha psykiske problemer kanskje trenger undersøkelse for å fastslå skikkethet til å delta i en rettssak.
om en psykiatrisk vurdering høres ut som en enkelt hendelse, kan det ikke forekomme helt i bare én økt eller møte. ta en familie historie kan være en lang prosess, og hvis det er mange sensorer involvert, kan det ta flere dager til noen uker å fullføre en total vurdering. Dette gjelder spesielt i poliklinisk, og en av grunnene til at psykiaterne som regel ikke foreskrive medisiner til noen få økter har skjedd. om noen med en sykdom kan føle frustrert av den tiden det tar, er det bedre å ha en fullstendig vurdering gjort første siden diagnose og behandling forslag kan være mer nøyaktig.
noen ganger psykiatrisk vurdering er ikke på langt nær så omfattende som beskrevet her. det tar en helt annen tone hvis utført av noen uten en medisinsk lisens. stedet, er den viktigste måten folk kunne bli vurdert ved å snakke om sine problemer med spesialister som terapeuter eller psykologer. de fortsatt kan fullføre noen screeningtester eller gi en familie historie, men terapeuter og psykologer vanligvis ikke kan pålegge medisinske tester og kan ikke gjøre medisinske undersøkelser. bør spesialister føle at en nåværende mental sykdom eller fysisk sykdom bidrar til en persons problemer, kan de anbefale pasienter ser leger for mer nøyaktige diagnoser.


Previous:nothing Next:vanlige årsaker til sår hals og trøtthet

Relaterte artikler


 • bedre fingerneglen helse
 • symptomer på leukemi
 • Hva skjer med kroppen etter en hysterektomi
 • insulinantistoffer
 • intracerebral hematom
 • ekkokardiogram
 • de vanligste årsakene til magekramper
 • se forskjell på et hjerteinfarkt, og et panikkanfall
 • crystal meth
 • de vanligste ortopediske problemer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com