vanlige årsaker til sår hals og trøtthet

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2014-08-03
det er mange årsaker til sår hals og utmattelse, og mange av dem er svært vanlig. begynner mange hage-rekke sykdommer med disse to symptomene, eller de kan være et signal for mer alvorlige sykdommer som krever medisinsk oppmerksomhet. det er ikke bare virus eller bakterielle infeksjoner som fører til sår hals og utmattelse. noen ganger, enten tilsiktet eller utilsiktet kjemisk eksponering kan forårsake disse symptomene.
noen mer alvorlige sykdommer kan begynne med sår hals og utmattelse. disse to symptomene, med muligens smerter i magen i nærheten av milten kan være et symptom på kyssesyken eller kronisk utmattelsessyndrom. halsen er vanligvis svært sår, og ikke bare skrapete eller litt ukomfortabel med mono. infeksjoner som strep hals kan også være forbundet med sår hals og tretthet, og andre symptomer som feber, hovne kjertler, utslett og /eller magesmerter kunne være til stede, også. andre forhold som kan ha disse to symptomene er kusma, HIV, svineinfluensa, tyfus, hjernehinnebetennelse, kikhoste ( kikhoste ), dengue feber, Ebola-viruset, miltbrann og fugleinfluensa, men disse er ikke som vanlig og noen er forebygges med vaksine.
visse former for kreft er også forbundet med symptomer på sår hals og utmattelse. lymfom faller inn i denne gruppen, med sår hals ofte være forårsaket av hovne lymfeknuter. ganger behandlinger for kreft resultat i en deprimert immunsystem. mennesker med kreft bør umiddelbart rapportere kaldt eller influensa symptomer til en lege.
det er mange medisiner som kan forårsake tørr eller sår hals og trøtthet. er blant disse en rekke antidepressiva, beroligende midler, decongestants og antihistaminer. folk som bruker medisiner daglig kan føle utmattet. for eksempel kan ta daglig Zyrtec ® for allergi forårsake lavt nivå tretthet og en skrapete halsen.
folk kan også utvikle disse symptomene hvis de har betydelig eller lavt nivå gjentatt eksponering for visse kjemikalier. disse inkluderer noen plantevernmidler, og brukte produkter som isopropylalkohol, neglelakk remover, vinduer, basseng rengjøringsmidler eller formaldehyd. de som synes å ha disse symptomene kronisk og som arbeider rundt kjemikalier kan være lurt å konsultere sin lege om hvorvidt kjemisk eksponering kunne skape problemet.


Previous:nothing Next:retinitis pigmentosa

Relaterte artikler


 • Hib immunisering
 • unngå en brokk etter keisersnitt
 • Hva skjer med kroppen etter en hysterektomi
 • effekten av diabetes på øynene
 • symptomer av bly forgiftning
 • mulige hivtest resultater
 • hvilke forhold har leddsmerter som et symptom
 • omskjæring
 • retinitis pigmentosa
 • choledochal cyste
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com