borderline personlighetsforstyrrelse test

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-08-01
en borderline personlighetsforstyrrelse test er en evaluering som brukes til å diagnostisere borderline personlighetsforstyrrelse. denne personlighetsforstyrrelsen er klassifisert som en dramatisk personlighetsforstyrrelse, sammen med antisosiale, histrionic, og narsissistisk personlighetstyper. den borderline personlighetsforstyrrelse testen er basert på kriterier som finnes i Diagnostic and Statistical Manual av psykiske lidelser ( DSM ), utgitt av American Psychiatric Association, og er vanligvis administreres av en mental helse profesjonell. hver test består vanligvis av en rekke spørsmål med ja eller 'nei' svar, eller en serie av utsagn som pasienten kan enten enig eller uenig. om pasientens svar indikere fem eller flere symptomer på borderline personlighetsforstyrrelse, så han kan bli diagnostisert tilsvarende.
den hyppigst administreres borderline personlighetsforstyrrelse testen kalles diagnostisk intervju for borderline pasienter ( DIB -r ). DIB -r testing fokuserer på fire kategorier : påvirke, kognisjon, impulshandling mønstre, og mellommenneskelige relasjoner innvirkning delen av testen vurderer følelsesmessig velvære, med fokus på depresjon, angst, og følelsen av. selvforakt som er typiske for sykdommen. spørsmål i erkjennelsen delen brukes til å avgjøre om pasienten har problemer med persepsjon, mens spørsmålene finnes i impuls handling mønsteret seksjon vurdere pasientens vilje til å ta unødvendige risikoer og handle impulsivt. mellommenneskelige relasjoner vurderes, så vel, å fastslå om pasientens personlige liv er i konstant omveltning.
i 1997, kalt en annen test strukturert klinisk intervju ( SCID-II) trådte i bruk. mens DIB -r skal administreres av en mental helse profesjonell, kan en pasient selvadministrere med SCID -II. annen generell personlighetsforstyrrelse test, kalt personlighetsforstyrrelse tro spørreskjema ( pdbq ), er en selv- diagnostisk verktøy bare. det er den korteste og minst formell test, med noen versjoner tilgjengelige på nettet.
dessverre, borderline personlighetsforstyrrelse er en av de vanskeligste personlighetsforstyrrelser å diagnostisere, og resultatene av en borderline personlighetsforstyrrelse test kan være uklart. dette er fordi lidelsen ofte vagt definert, og deler mange symptomer med andre lidelser som finnes i dramatisk personlighet klynge. I tillegg har noen av symptomene på lidelsen, for eksempel en dårlig definert selvbilde, er ofte vanlig blant barn og unge, så en borderline personlighetsforstyrrelse test administreres før voksenlivet vil trolig være mangelfulle.


Previous:nothing Next:albue belastning

Relaterte artikler


 • li-fraumeni syndrom
 • risikoen for MRSA under svangerskapet
 • ansett farlige blodsukkernivået
 • sammenheng mellom abort og fruktbarhet
 • fundus høyde
 • om av intestinal fluke
 • sengeleie
 • glioblastoma multiforme
 • helserisiko
 • sekundær osteoporose
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com