stomatitt

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2014-09-30
betennelse preget av blemme og lesjon formasjon som påvirker munnhulen er en tilstand som kalles stomatitt. forårsaket av en rekke faktorer, er starten på denne type oral inflammasjon oftest assosiert med eksponering mot herpes simplex virus ( HSV ). motsetning canker sår, som ikke er smittsom og resulterer ofte fra traumer til berørte vevet, vabler forbundet med stomatitt utstilling unike egenskaper. de som utvikler denne typen oral inflammasjon kan oppleve en rekke tegn og symptomer som generelt svekker deres evne til å spise eller drikke. behandling for stomatitt er sentrert på å lindre ubehag og rette årsaken til betennelsen.
postherpetisk stomatitt er en infeksjon forårsaket av eksponering for herpes simplex virus ( HSV ). personer kan erverve denne smittsom tilstand under direkte eller indirekte kontakt med en smittet person. grunn av virusets allestedsnærvær, er voksne anses å være felles bærere av HSV og, i hovedsak, immun mot herpes stomatitt. som et resultat av denne smittende presentasjon av oral betennelse oftest presenterer i barn som ikke har ervervet tilstrekkelig immunitet mot viruset.
presentasjoner av oral betennelse som ikke er knyttet til tilstedeværelse av infeksjon eller HSV er også vanlig. proteser som passer feil, manglende oral hygiene, og traumer til epitelceller som utgjør slimhinnen, som oppstår ved inntak av for mye varme drikker eller mat, kan også bidra til blemme utvikling og muntlig irritasjon. tillegg kan allergiske reaksjoner på enkelte stoffer eller regelmessig bruk av enkelte medisiner be utbruddet av ikke-smittsomme stomatitt symptomer.
den vanligste presentasjon av stomatitt er dannelsen av overfladiske sår i munnhulen. vanligvis manifestere på tungen eller indre kinn, blemmer i utgangspunktet manifesterer før den sprekker og forårsaker sår dannelse. grunn av ubehag forbundet med oral inflammasjon, også kjent som gingivostomatitis, kan symptomatisk enkeltpersoner endre sine spise -og drikkevaner, som for eksempel måten de tygge eller de typer drikkevarer de forbruker. noen kan være ute av stand til å svelge ordentlig eller kanskje sikle når man drikker. Ytterligere tegn som kan følge gingivostomatitis omfatte feber og betente gommer.
gingivostomatitis er lett gjenkjennelig og kan bli diagnostisert med en visuell inspeksjon av det berørte området av en utdannet helsepersonell. tilstanden vanligvis presenterer med mønstrede egenskaper, som hevelse, smerte og sår dannelse, som normalt ikke nødvendig med ytterligere testing. bare når symptomene er vedvarende eller alvorlig i presentasjonen er ytterligere testing utføres, for eksempel en viral kultur vattpinne til å identifisere årsaken til kronisk betennelse.
behandling for smittsomme gingivostomatitis innebærer generelt inntak av antiviral medisiner, slik som Zovirax. enkeltpersoner opplever oral inflammasjon bør unngå forbruk tungt kullsyreholdige eller sure drikker som kan forårsake ytterligere irritasjon og ubehag. aktuelle medisiner som inneholde numbing agenter, for eksempel lidokain, kan utnyttes til å lindre smerter forbundet med denne tilstanden. i tillegg kan personer med ikke- smittsomme manifestasjoner av oral inflammasjon lindre irritasjon ved å rette den underliggende årsaken, for eksempel unngå kjente allergener eller forfølge behandling for å redusere protese -indusert irritasjon.
symptomatiske enkeltpersoner bør gjøre dogmatiske arbeidet med å drikke rikelig med vann for å unngå dehydrering, som kan oppstå i nærvær av overdreven muntlig ubehag. de med aktiv infeksjon, spesielt barn, bør unngå både direkte og indirekte mellommenneskelig kontakt for minst to uker, eller til symptomer er fullstendig avtatt. enkeltpersoner bør iverksette proaktive tiltak for å hindre spredning av smitte, for eksempel å avstå fra å dele drikkeglass eller bestikk. de med postherpetisk infeksjon-indusert gingivostomatitis kan eie en økt risiko for utvikling av postherpetisk keratokonjunktivitt, en alvorlig øyeinfeksjon som negativt påvirker hornhinnen og kan resultere i hornhinnen arrdannelse som kan bidra til synstap.


Previous:nothing Next:bulldog klemme

Relaterte artikler


 • klinisk lungebetennelse
 • hvorfor er encefalitt så farlig
 • interstitiell lungesykdom
 • hypomani
 • dosimeter
 • vanlige årsaker til svimmelhet og tretthet
 • sterol
 • oksidativt stress
 • atomoksetin
 • lege-pasient privilegium
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com