burde jeg få en stivkrampe skudd under svangerskapet

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-09-29
Det anbefales generelt at du får en stivkrampe skutt under svangerskapet eller kort tid etter fødselen, så lenge det er i henhold til rutinen vaksinasjonsskjema. det er noen situasjoner der du ikke skal motta en stivkrampe skudd, for eksempel hvis du er allergisk mot noen komponenter i vaksinen. er det noen bivirkninger med vaksinen, selv om det anses å være trygt for fosteret ditt. få vaksinert beskytter både deg og barnet ditt fra å bli smittet med potensielt dødelig sykdom.
hvis du er usikker på din immunisering status eller var vaksinert mer enn ti år siden, så du bør få stivkrampe skutt under svangerskapet. leger vil vanligvis anbefale å få det i løpet av andre eller tredje trimester, og det vil vanligvis ikke inkluderer komponenten for kikhoste hvis gitt under graviditet. hvis den siste stivkrampe skuddet var mindre enn ti år siden, vil du vanligvis få en stivkrampe skudd post- partum, og hvis det var mindre enn to år siden, leger kanskje vente lenger for å gi deg bildet. i tillegg, hvis du får et dypt kutt eller sår som setter deg i fare for stivkrampe mens du er gravid, kan en lege bestemme seg for å administrere stivkrampe vaksine straks, avhengig av immunisering historie.
det er noen tilfeller hvor du ikke bør få en stivkrampe skutt under svangerskapet. Det anbefales ikke å få skutt innen to år fra den nyeste. også, hvis du er allergisk mot noen komponenter i skuddet eller har hadde en reaksjon på det i det siste, er det generelt akseptert at risikoen oppveier fordelene ved å motta vaksinen. du bør spørre legen din før du får en stivkrampe skudd hvis foreldrene dine eller søsken har hatt anfall etter å ha mottatt en stivkrampe skudd, har du ustabile hjernen problemer, eller er du moderat til alvorlig syke.
hvis du får en stivkrampe skutt under svangerskapet, kan du oppleve noen bivirkninger. det er mulig å ha en lavgradig feber, sårhet og hevelse på injeksjonsstedet, eller allergiske reaksjoner. det er ingen bevis for risiko for fosteret men siden det ikke er en live- virus vaksine.
når du er vaksinert med en stivkrampe skutt under svangerskapet, antistoffene passere morkaken, slik at immunitet pass til spedbarn. dette kan forhindre at barnet bli smittet med en potensielt dødelig sykdom, som stivkrampe har en høy dødelighet hos spedbarn. sykdommen er forårsaket av bakterier som er tilstede i jord og inn i kroppen gjennom en skitten kutt eller sår, slik som en navlestreng stubben. spedbarn som får stivkrampe erfaring muskelkramper og stivhet, kramper, og har problemer med å svelge. selv med behandling, er det mange spedbarn ikke overleve komplikasjoner fra stivkrampe.


Previous:nothing Next:mine sjanser for å bli gravid med en eggleder

Relaterte artikler


 • de vanligste årsakene til bloating og vektøkning
 • oral scenen
 • Hjem fetal Doppler
 • pterygium
 • ice pick arr
 • adaptive kommunikasjon
 • Cushings syndrom
 • rettsmedisinske odontologi
 • kolecystitt
 • albue belastning
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com