64 Slice ct scan

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2014-09-26
en 64 skive computertomografi ( CT ) scan er en radiologisk test brukes til å vurdere helsen til hjertet hos pasienter som har brystsmerter eller kortpustethet. denne raske, ikke-invasiv prosedyre lar tidlig diagnose og intervensjon for hjertepasienter. ligner på en standard CT scan, produserer 64 slice CT scan sanntid tverrsnittsdata bilder detaljering hjerte anatomi og blodstrøm.
koronararteriene bringe blod til hjertet, og utilstrekkelig blodstrøm fører til hjerteinfarkt eller hjerteinfarkt. kardiologer bestille angiograms å påvise farlig innsnevring av arteriene ved blodpropp, kolesterol plaketter, eller kalsium. for 64 slice CT scan, den kontrastvæske, som forbedrer visualisering av blodkar, administreres gjennom en intravenøs dryppe perifert i stedet for å bli injisert direkte i hjertet gjennom en lang kateter. i forhold til en standard kateter angiografi, har denne prosedyren en lavere risiko for infeksjon, traumer til blodkar, utilsiktet embolisering av blodpropper i sirkulasjon, og perforasjon.
selv skanne varighet varierer, tar prosedyren vanligvis bare sekunder. pasientene vanligvis slitasje sykehus kjoler under testen for å hindre obstruksjon av røntgenbilder av klipp, knapper eller snaps på klærne. ved innvielsen av 64 slice CT scan, bordet beveger seg gjennom en serie av skanning posisjoner. en smultring -formet portal eller gantry, som huser den x- ray genererer tube, omgir pasienten under undersøkelsen og brummer litt som x- ray tube roterer inni den. under skanning, må pasienten ligge helt stille og holde pusten når instruert av teknikeren.
en 64 skive ct scan bruker ioniserende stråling til å generere flere bilder av et bevegelig hjerte. prosessen består av en rekke røntgenbilder tatt fra mange retninger rundt kroppen, flette dem til å lage en tredimensjonal image. eksponering for stråling fra disse skanninger er forholdsvis lav, men noe stråling øker risikoen for kreft. på grunn av dette, er Cardiac CT scan reservert for de pasienter som viser tegn på hjertesykdom og blir ikke brukt for rutinemessig forebyggende skanninger.


Previous:nothing Next:LDL kolesterol

Relaterte artikler


 • flyet øre
 • mild Asperger
 • blodprosent
 • meningomyelocele
 • soya allergi
 • dyp blåmerke
 • narsissistiske personlighet inventar
 • chondromalacia patellae
 • er det en sammenheng mellom Alzheimers sykdom og røyking
 • schizofreni spektrum
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com