LDL kolesterol

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-09-26
LDL refererer til low-density lipoprotein, en type molekylær protein som produseres i leveren som bærer kolesterol gjennom blod. om low- density lipoprotein ofte kalles "dårlig" kolesterol, har det noen positive funksjoner. det bærer aminosyrer og antioksidanter til andre celler. imidlertid for mye LDL kan føre til en rekke betydelige helseproblemer, så de positive sidene ved dette proteinet er langt mer enn oppveid av de negative konsekvensene.
gitt den svært farlige medisinske tilstander forbundet med høye nivåer av LDL, er det fornuftig å holde ens nivåer av dette proteinet til en svært lav rente. testing for LDL kolesterol er ganske enkel, vanligvis krever en enkel blodprøve for å måle alle kolesterolnivået i kroppen. en lege kan kreve at du fort i 12 timer før testing, men vanligvis selve testen tar bare noen minutter. . .
American Heart Association ( AHA ) har vedtatt følgende standarder for å vurdere trygge og utrygge nivåer av LDL mindre enn 100 milligram per desiliter anses optimal 100-129 anses nær optimal, mens 130-159 er borderline høy. 160-189 er høy, og noe over 190 er svært høy. Nærmere aha retningslinjer foreslår at alle med hjertesykdom bør forsøke å opprettholde en LDL av ikke mer enn 70 år.
Redusere LDL kolesterol kan være enkelt for noen. følge en diett med lavere mettet fett og høyere fiber, pluss trening, kan noen ganger være nok til å senke kolesterolet aksepterte nivåer. andre, derimot, må kanskje kombinere kosthold og trening med kolesterol -reduserende narkotika. en vanlig feil er troen på at kolesterol kan senkes med medisiner alene. generelt, dette er ikke sant, og i alle fall de med høyt kolesterol har større risiko for hjertesykdom, så man følger en fornuftig diett og mosjon regime være fornuftig i alle fall.
en annen vanlig feil folk gjør er å anta at kroppen størrelse indikerer kolesterolnivået. mens det er sant at overvektige mennesker har en tendens til å ha høyere nivåer av LDL kolesterol, er det ikke dermed at tynne folk ikke kan ha høye nivåer. i noen tilfeller, høy nivåer av dårlig kolesterol er genetisk forutbestemt. familiehistorie med høyt kolesterol er grunn til større årvåkenhet hos noen.
om høye kolesterolverdier forekommer hyppigere hos menn, kvinner må fortsatt ha sine nivåer sjekket. mens pre-menopausale kvinner har en tendens til å ha lavere nivåer fordi østrogen blokker noen kolesterol produksjon, ikke kvinner etter overgangsalderen ikke har denne ivareta. som en kvinne nærmer overgangsalder, anbefaler AHA sjekke kolesterolnivået. AHA ikke argumentere ikke bruke hormonbehandling for å senke kolesterolet, som bruk av østrogen har nylig vist å øke risikoen for slag og visse kreftformer.
et høyt LDL -nivå er en sak av interesse, men heldigvis kan det ofte være medisinsk opp. jobbe tett med en lege for å skape et bedre kosthold og et godt treningsprogram, og for å fastslå om kolesterol -reduserende stoffer skal anvendes, er en utmerket måte å forebygge de helsemessige forholdene knyttet dårlige kolesterolet.


Previous:nothing Next:hørselstest

Relaterte artikler


 • tidlig menopause symptomer
 • antitrombin III mangel
 • forholdet mellom vin og diabetes
 • arrdannelse alopecia
 • sammenheng mellom kaffe og mageproblemer
 • chiropodists
 • endometrial adenokarsinom
 • de vanligste typene visjon tester
 • i kardiologi , q bølger
 • schizofreni spektrum
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com