meningomyelocele

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2014-09-19
meningomyelocele er en type fødsel defekt, og kan også bli kalt myelomeningocele. det fører til at ryggrad til å unnlate å lukke før fødselen. dette resulterer i en synlig sac på den nyfødte rygg. ryggmarg stikker ut, og nerver og vev kan også være utsatt.
gravide kvinner kan gjennomgå prenatal screening i andre trimester av svangerskapet for å avgjøre om barnet kan ha en fødsel defekt. en blodprøve, kalt en firedobbel skjerm, vil se etter meningomyelocele og andre forhold, som for eksempel Down syndrom. flere tester, for eksempel en ultralyd eller fostervannsprøve, kan være nødvendig for å bekrefte diagnosen. fostervannsprøve er en test som analyserer fostervannet som vugger fosteret i mors liv.
en post- fødsel diagnose av meningomyelocele vil typisk omfatte røntgen av rygg -området. en lege kan også foreta en nevrologisk eksamen for å se etter nerve funksjon. dette innebærer å observere hvordan den nyfødte babyen reagerer på nålestikk på kroppen.
foreldre med spedbarn lider meningomyelocele er vanligvis nøye instruert om hvordan man skal håndtere og plassere barnet for å unngå skader på ryggmargen. legen vil diskutere spesielle behov i forhold til fôring og bading. grunn av høyere risiko for infeksjoner, kan antibiotika forskrives som et forebyggende tiltak.
om babyen lider av hydrocephalus, kan han trenge en shunt for å drenere overflødig væske. barnets lege vil trolig anbefale kirurgi for å korrigere meningomyelocele mens barnet er fortsatt veldig ung. kirurgi kan hjelpe reparere fødselsdefekter.
barnet vil trenge oppfølging gjennom hele sin levetid. en lege må følge hans utvikling. dersom barnet lider av nevrologiske problemer, for eksempel feil blære eller tarm funksjon, videre behandling, som å bruke et kateter, kan bli nødvendig. enhver muskel eller felles problemer kan lindres med fysioterapi og støtte fra en spenne eller rullestol. . .
mens det er uklart nøyaktig hva som forårsaker former for ryggmargsbrokk, er det tenkt at det kan være en kombinasjon av faktorer miljømessige og genetiske risikofaktorer kan bidra til meningomyelocele en mangel av folsyre, som er ab vitamin, er også sannsynlig. hjelp til å senke risikoen for en fødsel defekt, bør gravide kvinner diskutere folsyre trenger med sin lege.


Previous:nothing Next:lethologica

Relaterte artikler


 • se forskjell på et hjerteinfarkt, og et panikkanfall
 • tegn på ufruktbarhet
 • pseudodementia
 • lege-pasient privilegium
 • hypomani
 • papilloma
 • aterosklerose
 • de vanligste årsakene til konstant kvalme
 • lupus cerebritt
 • Forskjellen mellom artralgi og myalgi
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com