paroksysmal nattlig dyspné

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-09-18
paroksystisk nattlig dyspné kan forårsake stor bekymring og alarm og er et alvorlig symptom på en rekke forhold. når dette skjer, folk har en tendens til å våkne flere timer etter å gå i dvale og oppleve en følelse at de er tungpustet eller får ikke puste ( dyspné ). vanligvis dette får folk til å endre posisjon, og oftest å sitte oppe i et par minutter, noe som resulterer i bortfall av symptomene. personen kan deretter gå tilbake til å sove, og de kunne oppleve en annen episode på natt eller søvn gjennom natten. Dette symptomet kan skje hver natt, og det er en som krever oppmerksomhet fra en lege.
en annen indikasjon på paroksystisk nattlig dyspné er ødem eller hevelser og hevelse i ankler og føtter. dette også tyder hjerte svikt. da hovne ankler og skremmende puste episoder om natten er kombinert, tenderer det til å bekrefte diagnosen av denne forstyrrelsen og foreslå noen form for hjertesvikt skjer.
gitt at ulike typer hjertesvikt kan være involvert, kan behandlingen av paroksystisk nattlig dyspné må tilpasses den enkelte. hjertesvikt, men begrepet høres så forferdelige, er en lang progressiv prosess som ofte kan adresseres tidlig med medisinering. noen medisiner som kan være indisert omfatte de som utvider blodårene kalt vasodilatorer. diuretika kan gis å redusere væskevolum. andre vanlige hjerte medisiner kan bli foreslått som nødvendig.
folk som har hjertesvikt og symptomer som paroksystisk nattlig dyspné kan kreve tettere oppfølging med en kardiolog. bør medisiner mislykkes til tilstrekkelig adresse underliggende hjerte problemer, kan kirurgi vurderes. type kirurgi, igjen, avhenger av saken skaper problemer : en aortaklaffen kunne trenge åpning, utskifting eller reparasjon, eller en mitralklaffen kan kreve erstatning pasienter bør være spesielt klar til å rapportere fortsatt problemer med denne tilstanden etter behandlinger. igangsettes. dem som opplever dette symptomet for første gang bør planlegge å komme i kontakt med legene umiddelbart å rapportere det.


Previous:nothing Next:metastatisk nyrecellekarsinom

Relaterte artikler


 • intracerebral hematom
 • geografisk tunge
 • Spirulina
 • hva som bør være mitt daglige inntak av kalsium
 • de vanligste allergier
 • hva som forårsaker galleblæren smerte
 • de ulike årsaker til dobbeltsyn
 • vanligste årsakene til plutselig leddsmerter
 • de vanligste eggløsningsproblemer
 • sentral giganten celle granulomer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com