metastatisk nyrecellekarsinom

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2014-09-17
en adenokarsinom er en kreft som vanligvis blir funnet i en orgelets fôr. når kreftceller er første funnet i rørene i nyrene, kalles dette nyrecellecancer carncinoma eller metastatisk nyrecellekarsinom. metastatisk refererer til den enkle som denne kreften kan spre seg til andre deler av kroppen, selv om mange mennesker er heldige som har denne kreftformen funnet før metastasering skjer og har en mye høyere overlevelse dette er sant for mange kreftformer ,. tidligere diagnose tendens til å lede til mer gunstig utfall.
Det ville sikkert være nyttig hvis metastatisk nyrecellekarsinom alltid hatt umiddelbare symptomer når en svulst begynner å vokse, men det gjør ikke nødvendigvis. som kreft utvikler, symptomer ofte begynner å dukke opp, som regel inkludert tilstedeværelse av blod i urinen, og misfarging av urin, som kan være rosa eller en " cola-farget " brun. folk kanskje også oppleve en del smerter i ryggen, spesielt på den ene siden bare, og ligger rett under brystkassen. når sykdommen begynner å utvikle seg, oppstår dramatiske vekttap ofte. andre symptomer som folk kan merke omfatte vekst av en enkelt testikkel, tretthet, forstoppelse, blek hud, og feber.
folk bør mistenke dette kreft eller se sine leger på grunn av tilstedeværelsen av symptomer som de nettopp beskrev, de kan forvente ulike typer testing. dette kunne omfatte laboratorieanalyse av blod og urin, og skanner i nyrene med ultralydundersøkelser og sannsynligvis datastyrt aksial tomografi ( katt eller ct ). hvis og når metastatisk nedsatt celle karsinom er diagnostisert, er neste ting legene må avgjøre om metastasering har oppstått, og de kan forstørre det området av kroppen de skanne og brukt andre verktøy som x- ray og magnetisk resonans imaging ( MRI ) for å fastslå om kreften har flyttet andre steder. Dette bidrar til å avgjøre løpet av behandlingen.
i tidlige stadier, er metastatisk nyrecellekarsinom vanligvis behandles aggressivt med fjerning av de berørte nyre, og legene kan anbefale å fjerne en del av blæren også. tillegg, pasienter er vanligvis gitt medisiner som kan blokkere kreft veksten folk flest ikke får strålebehandling for denne tilstanden, og bare noen vil gjennomgå kjemoterapi. ingen av disse metodene er dømt spesielt effektiv i behandling av denne type nyrekreft.
legene har funnet noen suksess å bruke immunterapi å behandle nyrecellecancer. i denne type behandling, også kalt biologisk terapi, er en pasient får stoffer som er utviklet for å øke sitt eget immunsystem, hjelper kroppen i kampen kreft. immunterapi kan ha svært alvorlige bivirkninger, men noen pasienter som har tålt behandlingen har gått inn i langsiktige remisjon. to legemidler som har blitt brukt mest vellykket å behandle denne type kreft er interferon alfa ( ifna ) og interleukin -2 ( IL -2).
hvis metastatisk nyrecellekarsinom oppdages tidlig, behandling i de mest optimistiske estimatene vanligvis har en 75 % overlevelse ved fem års merke, og fortsatt forskning på denne tilstanden kan endre denne statistikken over tid. dessverre 95-85 % av folk er ikke i live i fem år dersom kreften metastasizes til andre deler av kroppen. det fortsatt være håp om at forbedrede behandlingsmetoder vil positivt påvirke overlevelse på de som har en mer avansert eller aggressiv sykdom.


Previous:nothing Next:Hvor farlig er sigarettrøyk

Relaterte artikler


 • MYOM
 • hemofili A
 • vanligste årsakene til leddsmerter og svakhet
 • porsjonskontroll
 • hva som forårsaker fanget nerver
 • Forholdet mellom graviditet og peler
 • glycobiology
 • okulær toksoplasmose
 • kunstig inseminasjon
 • cystocele
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com