choriocarcinoma

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2014-09-13
choriocarcinoma er en type ondartet svulst som oppstår i skjede. det er nesten utelukkende funnet i placenta hos gravide kvinner, men i sjeldne tilfeller choriocarcinoma kan påvirke en post- menopausal kvinnens livmor eller en mannlig testiklene. choriocarcinomas anses svært aggressive, og kreften kan raskt spre seg til lungene, hjernen, leveren og andre organer. i de fleste tilfeller kan kreften være helt utryddet med påfølgende kjemoterapi. kirurgi for å fjerne deler av eller alle av livmoren kan være nødvendig hvis en svulst forårsaker omfattende vevsskader.
tegn på at en kvinne kan ha en hydatidiform føflekk eller choriocarcinoma inkluderer tunge vaginal blødning og lokalisert hevelse. om kreften har allerede begynt å spre seg, kan en kvinne oppleve magesmerter og følelser av trøtthet og svakhet. kreft som når lever og nyrer kan føre til gulsott, og lunge komplikasjoner kan føre til luftveisproblemer og kvalme en kvinne som opplever unormale symptomer under eller etter graviditet bør besøke en fødselslege for å motta en grundig evaluering.
en lege kan vanligvis diagnostisere choriocarcinoma ved å undersøke livmoren og på jakt etter cyster, skader og føflekker. han eller hun kan samle en liten vevsprøve for laboratorieanalyse og gjennomføre diagnostiske imaging tester for å lete etter kreft i andre deler av kroppen. den fødselslege innsamler også blodprøver for å se på tilstedeværelsen av autoimmune sykdommer, virus eller andre avvik som kan være medvirkende til symptomene.
etter at en diagnose, en fødselslege som regel tilrettelegger for kjemoterapi økter. fleste choriocarcinoma svulster kan ablated med kjemoterapi, og kvinner har generelt meget gode prognoser etter noen måneders behandling. hvis en svulst ikke svarer til kjemoterapi og fortsetter å vokse, kan pasienten trenger å gjennomgå et kirurgisk inngrep som kalles en delvis eller total hysterektomi. en kirurg kan fjerne den berørte delen av livmor vev for å hindre spredning av kreft. med umiddelbar behandling og hyppige kontroller, de fleste er i stand til fullt igjen fra choriocarcinomas.


Previous:nothing Next:tegn på heroin misbruk

Relaterte artikler


 • Farene ved lordosis
 • pemfigus
 • symptomer på en levertransplantasjon avvisning
 • vaskulære misdannelser
 • glioblastoma multiforme
 • manisk depresjon
 • forholdet mellom vin og diabetes
 • hvorfor er anoreksi for vekttap usunt
 • Doppler sonography
 • scintigrafi
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com