mini slag

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2014-09-01
mini slag blir også kalt transitoriske iskemiske anfall. ikke la ideen om at disse kalles "mini " lure deg til å tro de er ikke farlige. omtrent 30 % av mennesker som lider en mini- slag vil senere lide en hel slag, og hvis du tror at du har hatt en, bør du få umiddelbar medisinsk behandling.
det finnes en rekke risikofaktorer for mini strøk. disse inkluderer hvis du har en familiehistorie med forbigående iskemiske anfall, og hvis du har hatt en mini slag før. folk som røyker, som er overvektige eller som har hjertesykdom eller høyt blodtrykk er også i faresonen. høyt kolesterol, åreforkalkning, og med visse typer blodsykdom som forårsaker høyt blodplate nivået kan gjøre folk mer utsatt. menn synes mer utsatt for å få disse angrepene enn gjøre kvinner, og det er andre forhold som kan gjøre folk i større risiko for mini slag.
mange tilstander som kan forårsake en mini-slag kan kontrolleres gjennom atferd modifikasjon og medisiner. for eksempel, kan en kausal faktor være en stillesittende livsstil, og dette kan endres. andre potensielle risikofaktorer er ikke endres. folk som har hatt hjerte kirurgi og hadde ventiler erstattet med kunstige de kan være mer utsatt enn andre, men i det minste, kan de endre atferd i form av å leve en sunn livsstil for å redusere noe ytterligere risikofaktorer.
folk bør oppsøke lege umiddelbart dersom de mistenker at de har en mini-slag. er det flere måter leger kan bekrefte diagnosen. folk vil ha blodprøver og kan gjennomgå en rekke tester for å identifisere årsaken. disse testene kan omfatte echocardiograms, magnetisk resonans imaging ( MRI ) og CT ( CT ) skanner for å se på hjertet, de store arterier, og hjernen.
når diagnosen er bekreftet, kan legene bidra til å hindre ytterligere mini slag gjennom en kombinasjon av medisiner og andre behandlinger. hvis en arterie er redusert i størrelse, kan kirurgi være nødvendig for å unngå dannelse av blodpropper eller redusert blod flow. mange tar antikoagulantia som warfarin eller noen ganger aspirin for å redusere risikoen for flere blodpropper. mennesker vil også bli bedt om å spise et sunt kosthold, redusere saltinntak, kutte fettinntaket, slutte å røyke hvis de røyker, og få mosjon.


Previous:nothing Next:hva som forårsaker keratitt

Relaterte artikler


 • fargeblindhet genet
 • de vanligste årsakene til beslag
 • choledochal cyste
 • pemfigus
 • Adduktoren
 • basal celle adenokarsinom
 • helseeffekter av koffein
 • de vanligste årsakene til sen eggløsning
 • fosterets skjerm
 • sammenheng mellom ms og hjerneskader
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com