petit mal-anfall

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-10-26
petit mal-anfall, også kalt absenser, er en type anfall, eller periodiske unormal hjerneaktivitet, manifestert som stirret tomt ut i luften i noen sekunder. betegnelsen petit mal kommer fra fransk for « lite sykdom " og er skilles fra grand mal eller Godt sykdom " anfall, som forårsaker kramper og tap av bevissthet. mens legfolk fortsatt ofte refererer til grand mal og petit mal-anfall, er disse vilkårene ansett foreldet av det medisinske fellesskapet. grand mal beslag er mer korrekt omtales som tonisk- kloniske anfall.
petit mal-anfall er et vanlig symptom på epilepsi, en kronisk nevrologisk lidelse preget av tilbakevendende anfall. kan imidlertid beslag også oppstå som følge av feber, hodeskade, hjernesvulst, ulike nevrologiske lidelser, og som en reaksjon på medisinering. epilepsi som presenterer seg som tilbakevendende petit mal anfall kalles fravær epilepsi eller pyknolepsy. når de første symptomene før fylte 12, kan lidelsen bli kalt barndommen fravær epilepsi, mens en sak vises under pasientens tenårene blir noen ganger kalt juvenil fravær epilepsi. stress, sterke lys og andre intense stimuli kan utløse petit mal anfall hos epileptikere, og disse utløser er ofte svært spesifikke for hver enkelt.
petit mal-anfall er ikke farlig på egen hånd, men de kan være et symptom på en medisinsk alvorlig tilstand. mennesker som lider av absenser opplever ofte en manglende evne til å konsentrere seg, kan imidlertid det forstyrre deres daglige liv. de er også i fare for ulykkesskader i perioder med bevisstløshet. sufferers bør ikke kjøre bil eller delta i oppmerksomhet kritiske aktiviteter med mindre beslag er godt kontrollert.
fravær epilepsi blir behandlet med krampestillende medisiner som etosuksimid, lamotrigin, og natriumvalproat. det er viktig å balansere risiko og bivirkninger av medisiner mot virkningen av beslagene på pasientens liv. noen pasienter finner petit mal anfall veldig forstyrrende, og andre ikke. om medisinering er verdt risikoen må avgjøres fra sak til sak. er det også viktig å fortsette å overvåke en fravær epileptisk ta medisiner, som symptomene kan forsvinne eller bli langt sjeldnere med alderen.


Previous:nothing Next:voksesmerter

Relaterte artikler


 • hva som forårsaker bryst ømhet før en periode
 • cerebritt
 • de vanligste sårinfeksjon symptomer
 • orchiopexy
 • blodplate lidelser
 • dyp blåmerke
 • de vanligste fenylketonuri symptomer
 • de vanligste årsakene til døvhet hos barn
 • lunge compliance
 • hva som forårsaker fot og ankel hevelse
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com