beregne barns bmi

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-10-24
beregning av en persons kroppsmasseindeks ( BMI), som er et tall oppnådd fra en matematisk ligning factoring en persons høyde og vekt, har vist seg å være en pålitelig indikator for screening vektproblemer som kan føre til helseproblemer. ved beregning av en voksen bMI, blir antallet en indikator på om en person er overvektig eller fete. tilsvarende beregning barns bmi resultater i en lignende indikator på om et barn er overvektige eller fete, men fungerer også som en indikator på om et barn er i fare for å bli overvektige eller fete.
når måling av vekt og høyde i pounds og inches, blir formelen for å beregne barns bmi vekt i pounds ganger 703 delt på høyde i inches kvadrat. tar nevnte eksemplet, er barnets vekt i pounds 100 og hans høyde i inches er 59 (eller i underkant av fem meter ). ta en vekt på 100 pounds og multiplisere det ganger 703 gir oss 70300. multiplisere eksempel høyde ganger selv lik 3481. dividere 70 300 av 3481 gir oss en kalkulert bmi svar av 20. 2 når avrundet til nærmeste tiende.
beregning barns BMI er mye enklere enn å tolke svaret fordi i motsetning til voksne, er barn ikke gjort vokser. dette betyr at deres alder må tas hensyn så vel som deres vekstkurve historie. en body mass indeksen diagrammet er gitt for å måle barns bMI og levere persentil indikatorer som faktor i alderen samt kjønn. til å tolke barns bMI, kan du plotte informasjonen på en riktig kjønn bmi diagram som viser gjennomsnittlig prosentilene.
for eksempel, en atten år gammel gutt med en 20. 2 bmi ville falle like under 25. persentil, betyr minst 75 % av barna hans alder ville ha en BMI høyere enn hans. Derimot, hvis en ni år gammel gutt har samme BMI på 20. 2, ville han være i 95-persentilen, noe som betyr at 95 % av barna har en bmi lavere enn hans. i det siste eksempelet vil dette barnet mest sannsynlig bli overvektige som en BMI som faller inn høyere enn den 90. persentilen er en overvekt indikator. unntak til dette kan være hvis et barns høyde, vekt, og BMI har vært i samme persentilen område ( høyt eller lavt ) jevnt siden deres vekst begynte. dette kan være et tilfelle av et barn med uvanlig muskelmasse eller over gjennomsnittlig høyde.
med eller uten tilstedeværelse av et kjønn passende bmi diagram, kan barnas bmi beregningene likevel være vanskelig å tolke. som en tommelfingerregel bør barns bMI ikke være basert på voksne beregninger siden en ideell voksen bMI er 19. 1-25. 8, som kanskje eller kanskje ikke være ideelt for et barn avhengig av alder, vekt, høyde og vekst historie.
hvis du er bekymret for barnets vekt, snakk med barnelege eller fastlege. de kan beregne og tolke barnets generelle fysiske utvikling og vurdere risiko og gi inngrep om nødvendig.


Previous:nothing Next:årsakene til underarm smerte

Relaterte artikler


 • anotia
 • hepatopulmonary syndrom
 • lunge compliance
 • ampullary carcinoma
 • workaholism
 • aqueductal stenose
 • chondromalacia patellae
 • nyrebekkenbetennelse
 • glycobiology
 • kikhoste
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com