om av kreft skanning

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-10-21
flere typer medisinsk bildediagnostikk tester brukes for å diagnostisere kreft. disse testene inkluderer x- ray magnetic resonance imaging, computer tomografi, og positronemisjonstomografi. noen av disse kan også hjelpe scene kreft, som betyr å vurdere hvordan langt kreften har avansert i kroppen, og om det har spredning. hver type kreft scan bruker litt forskjellig teknologi og produserer resultater av ulik nøyaktighet og detaljer. ofte to av disse kreft testene er utført ved samtidig som noen skanninger ha en synergistisk effekt når de brukes sammen.
computer tomografi, også referert til som en CT scan, bruker x- ray -teknologien, men bruker ekstra utstyr for å ta røntgenbilder fra flere forskjellige vinkler samtidig. denne typen kreft skanning kan generere tredimensjonale bilder av det indre av kroppen, og er en mye mer nyttig diagnostisk verktøy enn en enkelt x- ray. den største ulempen med CT-undersøkelsen er at bildene genereres er lav kontrast. å bidra til å rette dette problemet, en person som gjennomgår en CT scan kan få en intravenøs injeksjon av kontrastvæske slik at skanneren kan produsere mer detaljerte bilder.
magnetisk resonans imaging skanner, ofte kalt MR skanner, generere bilder av kroppen ved hjelp av elektromagnetisk stråling. en MR-undersøkelse kan produsere bilder i mye større detalj enn en CT scan, med den ekstra fordelen at MR kan generere bilder med høy kontrast uten behov for intravenøse injeksjoner fargestoff.
den positronemisjonstomografi scan, eller PET scan, er den mest effektive kreft skanning i bruk for å oppdage og iscenesettelse kreft. ulik alle andre type kreft skanning, stoler PET scan på metabolske forskjeller mellom maligne og ikke- maligne celler til å oppdage kreft i kroppen. denne egenskapen av PET scan betyr dette testen er mer detaljert og mer nøyaktig enn noen annen for å diagnostisere kreft.
kombinere en PET scan med enten en CT scan eller MR-undersøkelse gir enda mer nøyaktige og detaljerte resultater som kan gi en nøyaktig kreft prognose. informasjon om plassering, størrelse, og metabolsk aktivitet av en svulst er avgjørende, fordi det påvirker den type behandling en pasient kan motta. disse kombinasjon skanner er også svært nyttig for bestemme hvor godt en pasient reagerer på en bestemt behandling etter at den er utført.


Previous:nothing Next:splenomegali

Relaterte artikler


 • fonofobi
 • søt syndrom
 • hva som forårsaker misfargede tåneglene
 • om bevegelse uorden
 • Forskjellen mellom genomikk og proteomikk
 • hjernehinnene
 • hva som forårsaker slag
 • astma handlingsplan
 • om av kirurgisk utstyr
 • muskelsvinn
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com