hyperandrogenisme

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-10-19
hyperandrogenisme refererer til høye nivåer av androgene hormoner, spesielt testosteron i kroppen. tilstanden kan påvirke menn eller kvinner, men det er vanligvis mest merkbar og destruktive i kvinnelige pasienter. forhøyet testosteron kan føre til en rekke fysiske symptomer, inkludert overdreven hår vekst, en dypere stemme, og akne. i tillegg, kvinner ofte har uregelmessige menstruasjonssykluser og kan ikke være i stand til å unnfange. konkrete behandlingstiltak avhenge de underliggende årsakene til hyperandrogenisme, men de fleste tilfeller kan styres med androgen -undertrykke steroider og andre medisiner rettet mot spesielle symptomer.
symptomene på hyperandrogenisme kan variere mellom pasientene basert på deres underliggende forhold, men de fleste opplever merkbar kropp og ansikts hår vekst. overflødig testosteron også påvirker talgkjertler under huden, som fører til kviser i ansiktet, brystet, og tilbake. en kvinnes stemme kan bli dypere, og brystene kan begynne å krympe også. PCOS -relatert hyperandrogenisme ofte forårsaker unormalt lange menstruasjonssykluser, og noen kvinner slutte å ha perioder i det hele tatt. ufruktbarhet er vanlig, og kvinner som er i stand til å unnfange er sannsynlig å få tidlige spontanaborter.
en person som oppdager tegn på hyperandrogenisme bør besøke en lege for å få en riktig diagnose. en lege kan vurdere symptomene og samle blodprøver for å sjekke for forhøyede hormonnivåer og bruke diagnostiske imaging skanner for å se etter cyster eller svulster. hvis en uvanlig masse oppdages i binyrene eller eggstokkene, kan en biopsi må gjennomføres for å se etter kreft
etter at en diagnose, kan en lege velge å administrere kortikosteroider å stoppe androgen. produksjon eller foreskrive spesialiserte legemidler som søker ut og inaktiverer hormoner i kroppen. mange kvinnelige pasienter får forskrevet p-piller som inneholder østrogen og progesteron. aktuelle salver kan gis for å bekjempe akne og uvanlig hårvekst. kirurgi er kun nødvendig hvis mistenkelige svulster er ansvarlig for symptomene. ved å ta medisiner som anvist og planlegging regelmessige kontroller, de fleste med hyperandrogenisme erfaring fulle inngang fra sine symptomer.


Previous:nothing Next:cystoskopi

Relaterte artikler


 • hva som forårsaker vannkopper
 • hva som forårsaker misfargede tåneglene
 • de vanligste årsakene til kvalme og besvimelse
 • kan progesteron forårsake kramper
 • de vanligste hukommelsestap symptomer
 • hva som forårsaker indre ankel smerter
 • hva som forårsaker en brennende hals
 • Hvordan blir jeg tynn
 • seksuell sjalusi
 • grøft munn
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com