parasomni

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2014-10-17
en lidelse som forstyrrer søvnen kan kalles en parasomni. disse er vanligvis klassifisert som primær eller sekundær avhengig av type deres. en primær parasomni er en som oppstår ut av søvnen staten og kan sies å være forårsaket av sovende. disse inkluderer ting som natteskrekk, mareritt, levende drømmer, og søvngjengeri sekundære parasomnier oppstår når kroppens andre handlinger forstyrre søvnen en person som har dårlig fordøyelse kan bli holdt våken av det, eller noen. med problemer med hyppig vannlating må kanskje bruke badet så ofte at de ikke klarer å få tilstrekkelig søvn. i begge typer, er søvn berørt og parasomnier kan føre til dårlig søvn, søvnløshet, eller bare tretthet dagen etterpå.
natteskrekk er en helt annen parasomni enn er livaktige drømmer eller mareritt. under disse, folk ser ut til å være våken, men de vanligvis ikke kan bli trøstet og synes å være svært skremt. de vanligvis ikke vil huske noe om å ha flyttet, skrek eller snakket om natten, selv om de kan gjøre alle disse. mange små barn går gjennom en episode av natteskrekk, og noen voksne fortsetter å lide av denne parasomni. Det betyr at personen er teknisk våken, men de kan ikke bli vekket fra sin vettskremte tilstand.
noen ganger en parasomni kan klassifiseres som en opphisselse lidelse. disse kan bety folk synes stand til å gjøre komplekse ting som går rundt eller " søvngjengeri ", eller de kan spise, snakke, eller stå opp og trekke arkene av en seng. denne tilstanden er en merkelig en, fordi vedkommende virker våken, men de er også helt uvitende om hva de gjør. det har vært noen kontoer, men disse er svært sjeldne, for folk kjører i denne tilstanden, forbundet med å ta visse medisiner beregnet for søvn, eller av folk overspising midt på natten. flest ganger, opphisselse lidelser er ikke dette drastiske, men de kan være farlig for den sovende, eller gjøre det umulig for andre mennesker i huset for å hvile.
gitt ulike parasomni typer, ville det være vanskeligheter å diskutere behandling i detaljer. ting som natteskrekk i små barn er vanligvis ikke behandles fordi de har en tendens til å løse på egen hånd. hos voksne, kan folk gjennomgår søvn studier, og de kan ta medisiner eller har en kombinasjon av rådgivning og medisiner til å behandle vedvarende natteskrekk. mareritt, også, med mindre de oppstår med jevne mellomrom, ikke kan kreve behandling. parasomni som innebærer betydelig bevegelse når en person er en semi-bevisst tilstand krever mekling i mange tilfeller, fordi sjansen for at en person vil være skadet når de utfører handlinger mens du sover.


Previous:nothing Next:lunge compliance

Relaterte artikler


 • de vanligste eggløsningsproblemer
 • gå inn i depresjon rådgivning
 • effektene av anoreksi
 • adaptive kommunikasjon
 • de vanligste symptomene på en epigastriet brokk
 • de vanligste typene visjon tester
 • tegn på heroin misbruk
 • monosodium fosfat
 • natur underskudd uorden
 • aplastisk anemi
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com