symptomer på hypotermi

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-10-13
hypotermi er en tilstand der en persons kroppstemperaturen synker under et forsvarlig nivå, og kroppen er i stand til å returnere til normal temperatur uten hjelp. hypotermi kan føre til hjerne svekkelse og død hvis symptomene ikke er anerkjent og behandles umiddelbart. vanlige innledende symptomer på hypotermi kan inkludere kald hud, skjelving, balanseproblemer, og mangel på dømmekraft. mer alvorlige symptomer på hypotermi er en drastisk redusert puls, overfladisk pust, desorientering, og selv tap av bevissthet eller død. lege bør søkes umiddelbart for personer som viser noen symptomer på hypotermi.
hvis kroppstemperaturen ikke umiddelbart gjenopprettet, kan folk begynne å oppleve mer alvorlige symptomer. en person med moderat hypotermi kan tape evne til å stå opp, opplever betydelig nummenhet i hans eller hennes lemmer, og føler meg veldig forvirret, svakt, og søvnig. han eller hun kan slutte å svare sammenhengende til spørsmål og gjør ingen forsøk på å artikulere hans eller hennes ord. den enkeltes lepper, ører og nese begynner ofte blir blå som hypotermi fortsetter å sette inn. han eller hun kan oppleve en faretruende lav puls, muskelstivhet, og langsomme, grunne, inkonsekvent pust.
alvorlig hypotermi kan være livstruende hvis den ikke behandles med en gang. som kroppens temperatur fortsetter å raser nedover, kan skjelvende stoppe og den enkelte kan helt miste bevisstheten. hans eller hennes kropp kan være kaldt å ta på og ta en blek blå farge. pusten er svært grunt, og må overvåkes nøye for å sikre at det ikke stopper helt. i meget alvorlig eller langvarig hypotermi, den enkeltes indre organer, inkludert hjertet, slutte å fungere helt.
så lenge symptomene for nedkjøling er anerkjent i tid, kan førstehjelp og oppfølging medisinsk behandling vanligvis hindre alvorlige konsekvenser. en individuell må fjernes fra kalde omgivelser, strippet av våte eller kalde klær, og varmes ved tepper, varm drikke og tørre kompresser. kritiske omsorg leger og sykepleiere ansette varmet intravenøs væske og varme, fuktige oksygen behandlinger for å gjenopprette kroppstemperaturen hos personer med alvorlig hypotermi.


Previous:nothing Next:kronisk dialyse

Relaterte artikler


 • Hvor farlig er sigarettrøyk
 • rundormer
 • gassutveksling
 • radionuklide skanning
 • de vanligste årsakene til blå hud
 • Hvor vanlig er bevissthet under narkose
 • arrdannelse alopecia
 • q feber
 • glossitt
 • akutt dehydrering
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com