forebygge smittsomme sykdommer

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-10-08
målet å forebygge smittsomme sykdommer, som spenner fra forkjølelse til ekstremt farlige sykdommer som hjernehinnebetennelse, er prisverdig, men sannsynligvis uoppnåelig. antallet sykdommer som er kontrahert av mennesker og bestått i en eller annen form til andre mennesker er overveldende, gjør alt sykdom utrydding umulig. det er mulig å begrense spredningen av smittsomme sykdommer gjennom en rekke sunn atferd og handlinger. for den gjennomsnittlige person, kan følge noen grunnleggende retningslinjer redusere antall sykdommer kontrakt og kunne bidra til å unngå kontakt med farlige og livstruende tilstander.
enkle og fornuftig atferd kan også bidra til å redusere antallet smittsomme sykdommer spres eller kontrakt. skikkelig handwashing etter bruk av badet, etter å ha blitt i en travel sted som en skole eller butikk, og rett før måltider er viktig. forsiktig vasking og koking av mat anbefales, da dette kan forhindre en rekke bakterielle infeksjoner unngå folk som har en aktiv sykdom som er smittsom, og bor hjemme fra arbeid eller å ha barna hjemme fra skolen. når de er syke alle bidra til å redusere spredningen av sykdommen.
særlige forhold foreligger hvor større forholdsregler er nødvendig. helst en person reiser, bør de ta hensyn til alle sikre retningslinjer for reiser i et bestemt område, som unngår å spise ferske grønnsaker eller drikke unbottled vann, og få noen skudd nødvendig for å beskytte mot smittsomme sykdommer som kan være til stede i enkelte områder. reiser er ikke den eneste omstendighet under hvilke spesielle forholdsregler er nødvendig. seksuelt overførbare sykdommer, inkludert hjelpemidler, kan ofte forebygges med tryggere sex praksis. alle som bruker injisert narkotika også må finne måter å bruke rene sprøyter for å unngå hiv og noen former av hepatitt.
noen mennesker er yrkeshemmede har større risiko for å pådra smittsomme sykdommer, inkludert mange helsearbeidere og de som arbeider med dyr eller dyreliv. enhver tid en person er mer utsatt, bør de følge anbefalingene for å minimere potensiell sammentrekning av sykdommer. en sykepleier etter sikker nål håndtering protokollen er mindre sannsynlighet for å komme i kontakt med blod-borne sykdom fra tilfeldige nålestikk. sikker håndtering av en potensielt rabiat dyr kan bety folk er mindre sannsynlig at kontrakten rabies.
i mange tilfeller kan en rekke alvorlige sykdommer være nesten helt forebygges ved vaksinering. folk er kjent med vaksiner for barn, men det finnes også vaksiner for den voksne, inkludert årlige influensa skudd, stivkrampe skudd, hepatitt vaksiner, og vannkopper og helvetesild vaksiner. bor på en skikkelig vaksinasjonsplan, og ber leger for retningslinjer på de riktige vaksinene for en persons aldersgruppe er nøkkelen mot å hindre noen ødeleggende smittsomme sykdommer.


Previous:nothing Next:mottakelig afasi

Relaterte artikler


 • radionuklide skanning
 • mekanisk ventilasjon
 • om oppmerksomhet lidelser
 • Zollinger-Ellisons syndrom ( zes )
 • obstetrikk sykehus
 • holistisk helse
 • astigmatisme aksen
 • de vanligste årsakene til søvnløshet og kvalme
 • Forskjellen mellom en abscess og en fistel
 • beste måten å takle fibromyalgi tretthet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com