mottakelig afasi

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-10-08
afasi omfatter en rekke verbale lidelser forårsaket av skader i hjernen. denne skaden resulterer i tap i evnen til å snakke eller forstå språk. mottakelig afasi, også kjent som sensorisk afasi, er klassifisert som en flytende afasi, fordi pasienten er i stand til å snakke tydelig, men har problemer med å behandle språk. pasienter med denne tilstanden kamp for å forstå skriftlig eller muntlig språk. flere typer mottakelig afasi har blitt observert, alt som følge av skade på bestemte områder av hjerne.
pasienter med overledning afasi kan gjenta språk, men ofte transponere lyder eller stavelser. denne lidelsen antas å være et resultat av skade på arcuate fasciculus av hjernen. motsetning Wernickes afasi eller TSA, konduksjon afasi er ofte relativt mild, og pasientene vanligvis kan raskt og presist svare på spørsmål eller instrukser. denne tilstanden manifesterer seg som både reseptiv og ekspressiv former for afasi.
for pasienter som har mottakelig afasi, prosessen kommunikasjon er lik hvordan mennesker arbeider gjennom en lærd fremmedspråk. de trenger ekstra tid for å dechiffrere betydningen av ord. problemet kan forverres når de snakker med folk som snakker fort. etter at kommunikasjonen har blitt behandlet, kan pasientene tolke figurative uttalelser som bokstavelig.
motsetning pasienter som lider av ekspressiv afasi, pasienter med mottakelig afasi er i stand til å uttrykke seg i klare, meningsfulle setninger er pasienter som har lidd et hjerneslag eller annen hjerneskade ofte vurderes for potensiell afasi like etter hendelsen. . mottakelig afasi diagnostiseres ved å måle respons på enkle spørsmål eller observere hvordan både pasienter kan følge instruksjonene.
symptomer på mottakelig afasi kan avta eller forsvinne som hjerneskade leger. behandling for mottakelig afasi varierer, avhengig av årsaken til skaden og alvorlighetsgraden av tapet. i noen tilfeller kan kirurgi være nødvendig å fjerne svulster eller legioner. pasienter med uopprettelig hjerneskade kan bli behandlet av logopeder og datamaskiner kan brukes for å lette kommunikasjon og hjelpe gjenvinne språk funksjon. de fleste pasienter gjør fremskritt i å gjenvinne språkforståelse, men mange pasienter aldri fullt igjen fra reseptiv afasi mangler.
pasienter kan bli frustrert når du prøver å tyde skriftlig og muntlig kommunikasjon. er venner, familiemedlemmer og omsorgspersoner rådes til å snakke sakte og å bruke enkle setninger. signifikante andre skal være lydhøre når de må gjenta seg selv til en venn eller et familiemedlem som har mottakelig afasi.


Previous:nothing Next:AST test

Relaterte artikler


 • tverrsnittsstudie
 • akutt dehydrering
 • kardial astma
 • nonischemic kardiomyopati
 • Hvordan kan jeg unngå hypotermi
 • Forskjellen mellom lupus og sklerodermi
 • vanlige kollagen bivirkninger
 • skiftarbeid søvnforstyrrelse
 • viral meningitt
 • om av urin sykdom
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com