om av dysfoni

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2014-11-29
dysfoni er en tilstand der stemmebåndene ikke klarer å produsere lyder riktig. fordi mange faktorer kan føre til utvikling av denne manglende evne til stemmebåndene for å fungere skikkelig, har moderne medisin identifisert flere forskjellige typer av denne tilstanden. noen former for denne tilstanden er kortvarig i naturen, mens andre kan kreve noe tid å rette.
sammen med forkjølelse og medfølgende halsinfeksjon, kan økologisk dysfoni også være resultat av en funksjonsfeil i skjoldbruskkjertelen. både hypotyreose og hypertyreose kan negativt påvirke funksjon av stemmebåndene, noen ganger gjør det veldig vanskelig å snakke på et normalt nivå. behandle den underliggende skjoldbruskkjertelen lidelse vil ofte bidra til å gjenopprette vokal funksjon til normale nivåer.
traumer til stemmebånd knuter kan også føre til dysfoni. dette kan inkludere et slag direkte til halsen, eller inntrengning av et fremmed objekt som skader stemmebåndene. i situasjoner av denne typen, kirurgi kan være nødvendig å reparere skaden, og tillate en periode med healing å finne sted. som healing utvikler seg, vil den enkelte finne det lettere å produsere forståelig tale med økende klarhet og en reduksjon i smerte.
utviklingen av svulster kan også føre til dysfoni. en ondartet vekst trykke mot stemmebåndene kan gi en skurrende stemme eller føre til en mye smerte når de enkelte forsøk å snakke. fjerne svulsten vil tillate stemmebåndene til å helbrede, gradvis gjenopprette en normal stemme og tillater den enkelte å snakke uten å oppleve smerter.
det er andre årsaker som kan føre til ulike former for dysfoni. røyking kan produsere en skurrende stemme som er en mer eller mindre permanent tilstand. psykiske lidelser kan svekke evnen til å kontrollere funksjonen til stemmebåndene riktig. inhaling kortikosteroider også øke potensialet for noen form for denne tilstanden til å utvikle.
mens mange former for dysfoni kan bli behandlet og gjenopprette normal vokal funksjon, er det nødvendig å søke behandling tidlig for å unngå varige skader. en kvalifisert lege kan vurdere pasientens tilstand, og forvalte de aktuelle medisiner og strategier for å håndtere situasjonen. vente til tilstanden har kommet betydelig gjør det mye vanskeligere å overvinne problemet og kan føre til en permanent tap av i alle fall noe vokal funksjon.


Previous:nothing Next:om av lungesykdommer

Relaterte artikler


 • beste maten for ulcerøs kolitt
 • quercetin
 • dental tatoveringer
 • Miljøpsykologi
 • bruke et flatt jern for å rette håret mitt
 • mindfulness
 • de vanligste eggløsningsproblemer
 • skiftarbeid søvnforstyrrelse
 • sengeleie
 • de vanligste galleblæren sykdomssymptomer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com