mellom av kolesterol

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-11-27
flertallet av litteratur tilgjengelig som løser koblingen mellom forhøyet kolesterol og hjertesykdom fokuserer på å lage et skille mellom "god" og "dårlig" kolesterol dette har ført til den generelle oppfatning at det er to hovedtyper av kolesterol :. høy-tetthet ( HDL ) og lav-tetthet ( LDL ). disse kategoriene blir noen ganger brutt ned ytterligere til å omfatte svært lav tetthet kolesterol ( VDL ) og andre fettstoffer kollektivt kalt triglyserider. imidlertid ideen om at det er forskjellige typer kolesterol er faktisk feil. faktisk er det bare én type kolesterol og det er verken god eller dårlig.
imidlertid ikke kolesterol ikke bare låsen på bestått proteiner. faktisk skjer ganske motsatt. som proteiner inn i scenen, omgir de cholesterol molekyler for å danne et skjold med å holde fettet trygt intakt gang samlet på denne måten, proteiner og deretter sirkulere i blodet, bærer kolesterol sammen med dem. de ' skyttel ' opprettet for å forenkle denne prosessen er kjent som kolesterol komplekser.
Det betyr at når henvisning til ulike typer kolesterol, hva som egentlig menes hvilken modus kolesterol transporteres i blodet og målet sitt. for den saks skyld, klassifisere kolesterol som enten HDL eller LDL bare identifiserer hvilken type lipoprotein transportere stoffet og ikke kolesterolet selv siden alt kolesterol er den samme. faktisk å være mest nøyaktige, disse begrepene forholder seg til den typen kolesterol kompleks dannes når protein møter kolesterol. i denne hensyn, er det tre forskjellige typer kolesterol komplekser : HDL, LDL, og VDL.
for eksempel, har høy tetthet kolesterol komme til å bli kjent som sådan fordi det danner et kompleks som involverer lipoproteiner med høy tetthet. imidlertid low-density lipoprotein bære kolesterol i større konsentrasjon, mens svært low-density lipoprotein kompleksene inneholder enda mer. dette er hvordan kolesterol vises som godt eller dårlig. siden LDL komplekser inneholde mer kolesterol enn protein, de bidrar til overflødig kolesterol innskudd og utvikling av plakk i arteriene. i motsetning, er dannelsen av mer HDL regnes gunstig fordi det har en tendens til å plukke opp strandet LDL og bære den tilbake til leveren for resirkulering eller eliminasjon.


Previous:nothing Next:vene ligation

Relaterte artikler


 • scintigrafi
 • sammenheng mellom koffein og nikotin
 • akutt dehydrering
 • melk følsomhet
 • velge de beste onkologi kirurgene
 • om av hepatittvirus
 • de vanligste årsakene til fot og ben kramper
 • ulike typer encefalomyelitt
 • Livmorblødning
 • lymfopeni
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com